Latest Articles

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

2hQzL.gif

Breaking News

latest

Αν. Κατσανιώτης: Με ενότητα και αποφασιστικότητα διαμορφώνουμε θετική ατζέντα για την Αχαΐα

Μήνυμα ενότητας, εξωστρέφειας και αισιοδοξίας απηύθυνε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης στα νεοεκλεγμένα μέ...Μήνυμα ενότητας, εξωστρέφειας και αισιοδοξίας απηύθυνε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης στα νεοεκλεγμένα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π) Αχαΐας.
Σε παρέμβασή του κατά την διευρυμένη σύσκεψη του κομματικού οργάνου, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε πως ξεκινά μια νέα αποφασιστική πορεία προκειμένου να διαμορφωθεί «μία θετική ατζέντα και για την Αχαΐα, προσφέροντας αισιοδοξία στην τοπική κοινωνία για ένα καλύτερο μέλλον στο οποίο τα προβλήματα και οι υστερήσεις όλων των προηγουμένων ετών θα ξεπεραστούν άπαξ δια παντός».
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ως μέλος της κυβέρνησης αλλά και ως βουλευτής Αχαΐας προκειμένου η περιοχή να αναδείξει όλες τις αναπτυξιακές της δυνατότητες τονίζοντας παράλληλα πως στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων έρχεται σε επαφή με δεκάδες Αχαιούς που προκόβουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό και επιθυμούν να στηρίξουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
«Θέλω να είστε βέβαιοι ότι αυτή είναι και η προσωπική μου προσπάθεια καθημερινά, τόσο ως μέλος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και ως εκπρόσωπος, δικός σας και της Αχαΐας, στη Βουλή. Θέλω να γνωρίζετε ότι η Αχαΐα έχει μεγάλη δύναμη που πρέπει να την αναδείξει. Δύναμη, όχι μόνο εντός των ορίων του νομού, αλλά και εκτός αυτών των ορίων. Σε όλο τον πλανήτη» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Όπου και να βρέθηκα μέχρι τώρα ως υφυπουργός Εξωτερικών, πάντα συνάντησα κάποιον Αχαιό να διαπρέπει και να κατέχει σημαντική θέση. Και στο γραφείο μου όμως, φτάνουν καθημερινά μηνύματα από Αχαιούς ανά τον κόσμο. Αχαιούς που δεν ξεχνάνε τον τόπο τους και θέλουν να τον βοηθήσουν. Η δύναμη της ομογένειας είναι μεγάλη. Και πρέπει να την αξιοποιήσουμε».
Πέραν αυτών, ο κ. Κατσανιώτης τόνισε και τα σημαντικά έργα για τα οποία έχει δώσει μάχη προκειμένου να υλοποιηθούν. Μεταξύ άλλων είπε πως:
Το νέο αστυνομικό μέγαρο σε χώρο του ΚΕΤΧ αποτελεί ένα ήδη δρομολογημένο έργο που όχι μόνο θα προσφέρει σύγχρονες εγκαταστάσεις στην τοπική ΕΛΑΣ, αλλά μαζί με την ανάπλαση που θα γίνει στην περιοχή, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αλλαγή μορφής σε μία μεγάλη και ιστορική περιοχή της Πάτρας.
Η δημιουργία επίσης ενός ισχυρού Περιφερειακού Κέντρου στο χώρο του ΚΕΤχ, ενός defense and security intelligence cluster που θα τοποθετήσει την περιοχή μας στο επίκεντρο της εθνικής αμυντικής μας βιομηχανίας σε θέματα όχι μόνο παραγωγής αλλά τεχνολογίας και καινοτομίας .
Η νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει αφορά ένα σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο στην Πάτρα, ως ένα μεγάλο παιδιατρικό νοσοκομείο για όλη τη νοτιοδυτική Ελλάδα. Πιστεύω πως και αυτό θα το καταφέρουμε.
Και βέβαια, δεν ξεχνάμε τα μεγάλα έργα υποδομών που εκκρεμούν, όπως το νέο σιδηρόδρομο και την Πατρών – Πύργου που θα προσδώσουν στην περιοχή μας τη θέση που της αξίζει στον εμπορευματικό και διαμετακομιστικό χάρτη, την μετατροπή της Αχαΐας σε επενδυτικό και επιχειρηματικό προορισμό, τον εκσυγχρονισμό και την ισχυροποίηση του πρωτογενούς τομέα που αποτελεί επίσης κομβικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας.
Τέλος, απευθυνόμενος στα νεοεκλεγμένα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π Αχαΐας επισήμανε πως «θα είμαι δίπλα σας, αρωγός της προσπάθειάς σας, όπως και της προσπάθειας του συνόλου των εκλεγμένων διοικήσεων και των μελών των τοπικών μας οργανώσεων. Αυτό, δεν το θεωρώ απλά και μόνο ως μία υποχρέωση. Στην πραγματικότητα, είναι χαρά και δικαίωμα. Διότι μόνο χαρά και δικαίωμα είναι να είμαι ένας από εσάς, μέλος και εγώ αυτής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που δεν είναι μόνο παράταξη της εθνικής ευθύνης και του χρέους, αλλά και παράταξη της πραγματικής προόδου, παράταξη της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα».

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.