Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Πέμπτης - Έρχονται βροχές και χιόνια

Βελτιωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες θα είναι σήμερα ο καιρός, με τοπικές βροχές να προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, το Ιόν...



Βελτιωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες θα είναι σήμερα ο καιρός, με τοπικές βροχές να προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Κρήτη με σταδιακή εξασθένηση.
Ωστόσο από τις βραδινές ώρες αναμένεται επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά. Αύριο τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην ανατολική Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ θα ενταθούν στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο. Παράλληλα αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Η κακοκαιρία θα εξασθενήσει το απόγευμα της Παρασκευής από τα δυτικά και το βράδυ οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Ο καιρός σήμερα 25/11/21
Ασθενείς βροχές προβλέπονται τις πρωινές ώρες στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, αλλά τις βραδινές ώρες στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν εκ νέου τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέσα στη νύχτα θα ενταθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8-9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 12, στην Ήπειρο από -2 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 16-17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν εκ νέου τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέσα στη νύχτα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 7 και από τις βραδινές ώρες στα ανοιχτά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία παροδικές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν. Στη Θράκη γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στην Κρήτη τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-11-2021
Στη δυτική χώρα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην ανατολική Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες που βαθμιαία θα ενταθούν. Τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.
Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5, που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου τους 18 με 20 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.