Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έναρξη μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Με Την ευλογία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε κι εφέτος η έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινή...


Με Την ευλογία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε κι εφέτος η έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως «Νέοι Ορίζοντες», (Πολυχρονιάδου 8 - άνωθεν Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου), την Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου ε.ε. 

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προέστη της ακολουθίας του Αγιασμού και ευλόγησε τους μαθητές και διδασκάλους της Σχολής ευχόμενος καλή κι ευλογημένη εκκλησιαστική χρονιά με υγεία και θεία ενδυνάμωση.

Εξέφρασε, ακολούθως, την ικανοποίησή του για την εμφάνιση και παρουσία πολλών νέων μαθητών, συνεχάρη δε, ιδιαιτέρως, τον Διευθυντή της Σχολής, κ. Παναγιώτη Αχιλλιά, τον καλλιτεχνικό Διευθυντή,  καθηγητή κ. Γρηγόριο Κακούρη καθώς και τον εκλεκτό καθηγητή, κ. Βασίλειο Μπίκο για τον ζήλο, την αγάπη και την αφοσίωσή τους στο θεάρεστο έργο, το οποίο επιτελούν και το αδιάπτωτο ενδιαφέρον τους για την  καλλιέργεια αυτού του παραδοσιακού εκκλησιαστικού ήθους και της αγάπης των σπουδαστών προς την εκκλησιαστική μουσική και την ανάδειξη νέων ιεροψαλτών, που θα κοσμούν τα αναλόγια των Ιερών Ναών της Μητροπόλεώς μας. 

Επεσήμανε δε ότι η Εκκλησιαστική μας μουσική, που πήγασε και διαμορφώθηκε κατάλληλα υπό την επίδραση του θεολογικού πνεύματος,  αποτελεί βασικό και μεγάλης παιδαγωγικής σημασίας στοιχείο της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την δημιουργία ενός νέου τμήματος, αυτού της Παραδοσιακής Μουσικής, το οποίο θα στελεχωθεί από παιδιά και εφήβους και θα αποτελέσει την Παιδική και Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με Υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Σπυρίδωνα Οικονομόπουλο.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην Παιδική και Νεανική χορωδία  μπορούν ακόμα να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους είτε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλ. 26910 21777, εσωτ. 101 (κ. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο) είτε στο τηλέφωνο του υπευθύνου Καθηγητή κ. Σπυρίδωνα Οικονομόπουλου (6937509538).




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.