HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία - Συνεδρίασε το Συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας (ΦΩΤΟ)

Συνεδρίασε  εκτάκτως, σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, το Συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας Καλαβρύτων, ενόψει της επικείμενης κακοκα...



Συνεδρίασε  εκτάκτως, σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, το Συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας Καλαβρύτων, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα χειρισμού εκτάκτων συμβάντων στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων.
Το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας, συζήτησε οργανωτικά θέματα συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση κινδύνων από τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας και την εφαρμογή επιχειρησιακού σχεδίου που περιλαμβάνει πρόληψη, σχέδια άμεσης επέμβασης, κατανομή αρμοδιοτήτων και γενικό συντονισμό. 
Παραβρέθηκαν: Ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Ζησιμόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων κ. Φλογεράς, ο εντεταμένος Συμβουλος Δ.Ε.Αροανίας κ. Λιακόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ.Καλαβρύτων κ. Σταθούλιας, ο Υποδιοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων κ. Γιώτης, ο εκπρόσωπος του Φορέα Χελμού - Βουραϊού κ. Ρουσινός, η Δασάρχης Καλαβρύτων κα Καλύβα, το στέλεχος της Π.Υ.Καλαβρύτων, Βαρβιτσιώτης και ο εκπρόσωπος των εθελοντών κ. Μπαχάς. Ενημερώθηκαν επίσης τα στελέχη του Α.Τ.Κλειτορίας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και οι τοπικοί Αντιδήμαρχοι. 



Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),  καιρικό σύστημα με το όνομα ΜΠΑΛΛΟΣ (BALLOS) θα προκαλέσει νέα κακοκαιρία στη χώρα από την Πέμπτη (14-10-2021) και από τα δυτικά – νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους.
Θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. 
Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
 
H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη  λήψη μέτρων αυτοπροστασίας  από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους 
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αναλυτικά:
1. Την Πέμπτη (14-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.
Την Παρασκευή (15-10-2021) κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.
Το Σάββατο (16-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
2. Στη Βόρεια Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης (14-10-2021)  θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, ενώ την Παρασκευή (15-10-2021) οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.
3. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.