Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πέτσας στην ΚΕΔΕ: Τα 3,1 δις θα φτάσει το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"

Ονομαστικό προϋπολογισμός ύψους 3,125 δις εξήγγειλε από το βήμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ ο Αν Υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας κατόπιν όπως ε...



Ονομαστικό προϋπολογισμός ύψους 3,125 δις εξήγγειλε από το βήμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ ο Αν Υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας κατόπιν όπως είπε συνεννόησης με τον πρωθυπουργό. Λεπτομέρειες για την διεύρυνση θα δώσει στην αυριανή του ομιλία, μιας και η σημερινή ήταν ένας πρώτος χαιρετισμός για την έναρξη.
Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στα χρηματοδοτικά εργαλεία της Αυτοδιοίκησης ανέφερε ότι σήμερα το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» βρίσκεται στα 2,5 δις και γίνεται μία προσπάθεια να προστεθεί 1 ακόμη δις για να αυξηθεί κι άλλο ο χώρος των επενδυτικών έργων.
Υπογράμμισε όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσουμε τα 6,1 δις που αποτελεί και το σύνολο των προτάσεων που έχουν καταθέσει οι δήμοι.
Από την άλλη ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι αν και υπάρχουν από την μεριά των αιρετών πολλά ερωτηματικά, ετοιμάζονται με ταχείς ρυθμούς (μίλησε για τους επόμενους μήνες) η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο νέο ΕΣΠΑ. Για το ΕΣΠΑ είπε ότι οι προσκλήσεις είναι γνωστές και διαμορφώνεται τώρα και το Ταμείο Ανάκαμψης για να μπορέσουν οι δήμοι να τα αξιοποιήσουν μέσα στο 2022- 2023. Εκεί θα ενταχθούν ή θα μεταφερθούν και έργα από το Αντώνης Τρίτσης.
Διευκρίνισε όμως ότι χρειάζεται προσοχή από τους δήμους όπως στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης που πρέπει η αυτοδιοίκηση να θωρακιστεί και για την προστασία των προσωπικών δεδομένων ή για την ευρύτερη επενδυτική απήχηση στη οδοποιία κλπ.
Στα θεσμικά ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στα αιτήματα της ΚΕΔΕ όπως την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση όπου σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά και θεσμικές παρατηρήσεις όπως οι αρμοδιότητες και η διαδικασία αποκέντρωσης σε σχέση με το κράτος και τις Περιφέρειες. Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε ώριμη την συζήτηση που επιτρέπει να υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες, πρόσθεσε όμως ότι ίσως θα πρέπει να υπάρξουν και κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις στους τομείς υγείας, παιδείας και κοινωνικής πρόνοιας.
Στο 2ο τομέα του προσωπικού από τα αιτήματα που βάζει η ΚΕΔΕ ο κ. Πέτσας παρουσιάστηκε επιφυλακτικός και άφησε την τοποθέτηση για την αυριανή ομιλία του Υπουργού κ. Μάκη Βορίδη. Ανέφερε ότι ακούει την λέξη υποστελέχωση όμως την χαρακτήρισε παραπλανητική και χρήζει όπως είπε περεταίρω διερεύνησης.
Τέλος ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στον τρίτο τομέα διεκδικήσεων της ΚΕΔΕ που αφορά τις τακτικές χρηματοδοτήσεις κυρίως των ΚΑΠ. Αναφέρθηκε και στις έκτακτες που όπως είπε η Αυτοδιοίκηση πήρε ήδη για τον κορονοϊό 237,1 εκ ευρώ όπως και μια έκτακτη δόση ΚΑΠ 107 εκ ευρώ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και άλλη εντός του 2022.
Για τους ΚΑΠ ο κ. Πέτσας εξήγγειλε την επανεξέτασή τους αλλά και την αύξησή τους. Αναγνώρισε ότι εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει μια κατεύθυνση μείωσης και ότι θα γίνει προσπάθεια εντός του 2022 να αντιστραφεί μέσω αναμόρφωσης. Σημείωσε όμως ότι δεν πρόκειται να υιοθετηθούν μαξιμαλιστικές προτάσεις.
Είπε όμως ότι παράλληλα θα διορθωθεί και η κατανομή σε μια πιο δίκαιη κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.