HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ: Υποβάθμισαν ξαφνικά σε 3θέσιο το Δημοτικό Σχολείο - Τι απαντά η Α ’βαθμια Εκπαίδευση Αχαΐας

Με μία ξαφνική απόφαση, εν μέσω της σχολικής χρονιάς, το Δημοτικό Σχολείο Ψωφίδας υποβαθμίστηκε από 4θέσιο σε 3θέσιο, προκαλώντας τις εύλογε...



Με μία ξαφνική απόφαση, εν μέσω της σχολικής χρονιάς, το Δημοτικό Σχολείο Ψωφίδας υποβαθμίστηκε από 4θέσιο σε 3θέσιο, προκαλώντας τις εύλογες αντιδράσεις από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Στο Δημοτικό Σχολείο της Ψωφίδας, φοιτούν 37 παιδιά από όλα τα χωριά της Αροανίας, ένα σχολείο με τις ιδιαιτερότητες μιας απομακρυσμένης, ορεινής περιοχής και την λειτουργία ειδικού τμήματος με 12 μαθητές μαθησιακών δυσκολιών. Στο σχολείο τοποθετήθηκε κανονικά φέτος το διδακτικό προσωπικό, το υπάρχον και με μια νέα προσθήκη δασκάλας, η οποία σύμφωνα με όσα μας καταγγέλλουν οι γονείς, ήθελε να αποχωρήσει. Σε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης ο εκπαιδευτικός αποκλείεται για το επόμενο σχολικό έτος από τη διαδικασία επιλογής ωρομισθίων-αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με την κατάργηση όμως της θέσης ο αποκλεισμός αυτός δεν υφίσταται. Το γεγονός ότι η απόφαση της υποβάθμισης του Σχολείου έγινε ξαφνικά και εν μέσω της σχολικής χρονιάς γεννά εύλογα ερωτηματικά...
Γεγονός είναι οτι η υποβάθμιση του σχολείου Ψωφίδας με το "γράμμα του Νόμου" ήταν στα σχέδια και είχε συζητηθεί από την περσυνή χρονιά. Με τις παρεμβάσεις τότε, τόσο του υπευθύνου Παιδείας του Δήμου κ. Κουτρουλάκη και την βοήθεια του Διευθυντή της Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσου Σταυρογιαννόπουλου, απετράπη αφού ελήφθησαν σοβαρά υπόψη, οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες της ορεινής και απομακρυσμένης περιοχής. Φέτος, προφανώς αυτά δεν μέτρησαν και μάλιστα, το τονίζουμε, εν μέσω της σχολικής χρονιάς...

Η απάντηση της Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Aπό την πλευρά του ο Διευθυντής Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, στον οποίο και απευθυνθήκαμε προκειμένου να μας σχολιάσει τις σχετικές αντιδράσεις, δήλωσε στο kalavrytanews.com τα εξής:
«Στο συγκεκριμένο Σχολείο για το νέο έτος 2021-’22 έχουν εγγραφεί 37 παιδιά ενώ, με βάση το νόμο, για να διατηρηθεί ως 4/θέσιο, θα πρέπει να έχουμε σε όλες τις τάξεις πάνω από 45 μαθητές.
Με την έναρξη της χρονιάς, το Σεπτέμβριο, προσπαθήσαμε να καλύψουμε άμεσα, με επιπλέον εκπαιδευτικούς, όλα τα ειδικά μαθήματα ενώ δημιουργήσαμε και χωριστό τμήμα, με δάσκαλο Ειδικής Αγωγής για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
Ανάλογα τμήματα Ειδικής Αγωγής και επανένταξης έχουν γίνει ελάχιστα σε σχολεία του νομού αλλά και την Πάτρα. Σήμερα παραμένει το πρόβλημα με τα ειδικά μαθήματα καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί αρνούνται να μετακινηθούν για ελάχιστες ώρες εβδομαδιαία σε απομακρυσμένες περιοχές όπως Κλειτορία, Πάος και Ψωφίδα.
Παρά τις δυσκολίες, δώσαμε και δίνουμε ακόμη τον αγώνα μας και πιστεύω ότι έχουμε πετύχει να παρέχουμε υψηλού επιπέδου μόρφωση, όπως υποσχεθήκαμε εδώ και καιρό σε δήμο, εκπαιδευτικούς και σχολική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Ψωφίδας –  Τριποτάμων.
Οσον αφορά τέλος την μετακίνηση εκπαιδευτικού στην περιοχή της Αιγιάλειας, έγινε προκειμένου να καλύψει σημαντικά κενά που υπάρχουν σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής.
Θεωρώ ότι είναι άστοχες οι παρεμβάσεις προκειμένου να διατηρηθούν τμήματα των 5-6 παιδιών, ενώ σε άλλες περιοχές έχουμε Δημοτικά Σχολεία με πάνω από 20 παιδιά ανά τμήμα».

για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.