Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πως θα διεξαχθούν τα Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αχαΐας - Η προκήρυξη

Δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα η συμπληρωματική προκήρυξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, που αναφέρεται στον προβιβασμό και τον υποβιβασμό...



Δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα η συμπληρωματική προκήρυξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, που αναφέρεται στον προβιβασμό και τον υποβιβασμό των ομάδων σε Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορία. Αναλυτικά:

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ
Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σωματεία 30 (3 ΟΜΙΛΟΙ)
Οι ομάδες θα χωριστούν σε 3 Ομίλους (3Χ10) με γεωγραφικά κριτήρια
ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Μετά την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος (συνολικά 18 αγωνιστικές) θα ακολουθήσει η β’ φάση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι 4 πρώτες ομάδες (θέσεις 1-4) από κάθε Όμιλο (συνολικά 12 σωματεία).
Οι ομάδες αυτές θα ξεκινήσουν στην β’ φάση με βαθμούς BONUS, ανάλογα με την τελική τους κατάταξη στην α’ φάση. Συγκεκριμένα, με ΤΡΕΙΣ (3) βαθμούς πριμοδοτούνται τα σωματεία που κατέλαβαν την 1η θέση σε κάθε Όμιλο, με ΔΥΟ (2) βαθμούς τα σωματεία που κατέλαβαν την 2η θέση, με ΕΝΑΝ (1) βαθμό τα σωματεία που κατέλαβαν την 3η θέση και χωρίς βαθμό (ΜΗΔΕΝ) τα σωματεία που κατέλαβαν την 4η θέση σε κάθε Όμιλο.
Στην συνέχεια οι 4 ομάδες του κάθε Ομίλου θα αγωνιστούν ΜΟΝΟ με τις υπόλοιπες 8 ομάδες των δύο άλλων Ομίλων σε ΜΟΝΕΣ συναντήσεις, μετά από κλήρωση. Συνεπώς, οι ομάδες του κάθε Ομίλου δεν θα αγωνιστούν ξανά με αυτές που αντιμετώπισαν στην α’ φάση του πρωταθλήματος.
Το σωματείο που θα καταλάβει την 1η θέση στην τελική κατάταξη της β’ φάσης (συνολικά 8 αγωνιστικές) θα ανακηρυχτεί ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ της ΕΠΣ Αχαΐας και θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣΑ στα μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική.
• Στην περίπτωση ισοβαθμίας σωματείων στην Β’ φάση, θα διεξαχθεί αγώνας (ή αγώνες) κατάταξης (μπαράζ) σε ουδέτερη έδρα ανάμεσα στις ομάδες που ισοβάθμησαν, εφόσον κρίνεται η θέση του πρωταθλητή.
ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Μετά την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος (συνολικά 18 αγωνιστικές) θα ακολουθήσει η β’ φάση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι 6 τελευταίες ομάδες (θέσεις 5-10) από κάθε Όμιλο (συνολικά 18 σωματεία).
Οι ομάδες αυτές θα ξεκινήσουν στην β’ φάση με βαθμούς BONUS, ανάλογα με την τελική τους κατάταξη στην α’ φάση. Συγκεκριμένα, με ΠΕΝΤΕ (5) βαθμούς πριμοδοτούνται τα σωματεία που κατέλαβαν την 5η θέση σε κάθε Όμιλο, με ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) βαθμούς τα σωματεία που κατέλαβαν την 6η θέση, με ΤΡΕΙΣ (3) βαθμούς τα σωματεία που κατέλαβαν την 7η θέση, με ΔΥΟ (2) βαθμούς τα σωματεία που κατέλαβαν την 8η θέση, με ΕΝΑΝ (1) βαθμό τα σωματεία που κατέλαβαν την 9η θέση και χωρίς βαθμό (ΜΗΔΕΝ) τα σωματεία που κατέλαβαν την 10η θέση σε κάθε Όμιλο.
Στην συνέχεια οι 6 ομάδες του κάθε Ομίλου θα αγωνιστούν ΜΟΝΟ με τις υπόλοιπες 12 ομάδες των δύο άλλων Ομίλων σε ΜΟΝΕΣ συναντήσεις, μετά από κλήρωση. Συνεπώς, οι ομάδες του κάθε Ομίλου δεν θα αγωνιστούν ξανά με αυτές που αντιμετώπισαν στην α’ φάση του πρωταθλήματος.
Από την τελική κατάταξη που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της β’ φάσης (συνολικά 12 αγωνιστικές) θα ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ στην Β’ Κατηγορία οι ΟΚΤΩ (8) τελευταίες (θέσεις 11η έως και 18η).
Στην περίπτωση που υποβιβαστεί σωματείο-μέλος (ή σωματεία-μέλη) της Ένωσής μας από την Γ’ Εθνική, θα υποβιβαστεί ακόμα ο αντίστοιχος αριθμός ομάδων από την Α’ Κατηγορία (από την τελική βαθμολογία της β’ φάσης).
• Στην περίπτωση ισοβαθμίας σωματείων στην Β’ φάση, θα διεξαχθεί αγώνας (ή αγώνες) κατάταξης (μπαράζ) σε ουδέτερη έδρα ανάμεσα στις ομάδες που ισοβάθμησαν, εφόσον κρίνεται θέση (ή θέσεις) υποβιβασμού.

B΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σωματεία 31 (2 ΟΜΙΛΟΙ)
ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο Ομίλους, οι οποίοι θα απαρτίζονται από 16 και 15 ομάδες, αντίστοιχα, με γεωγραφικά κριτήρια.
Από την Β’ Κατηγορία θα προβιβαστούν συνολικά ΤΕΣΣΕΡΑ (4) σωματεία στην Α’ Κατηγορία. Συγκεκριμένα, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις ΔΥΟ (2) πρώτες θέσεις σε κάθε Όμιλο θα προβιβαστούν απευθείας στην Α’ Κατηγορία.
Στην περίπτωση που προβιβαστεί στην Γ’ Εθνική ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Αχαΐας, θα προβιβαστεί ακόμα ΜΙΑ (1) ομάδα από την Β’ Κατηγορία (συνολικά 5), η οποία θα προκύψει από αγώνα ΜΠΑΡΑΖ, σε ουδέτερη έδρα, ανάμεσα στα σωματεία που κατέλαβαν την ΤΡΙΤΗ (3η) θέση σε κάθε Όμιλο.
ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Από την Β’ Κατηγορία θα υποβιβαστούν συνολικά ΕΝΝΕΑ (9) σωματεία στην Γ’ Κατηγορία. Συγκεκριμένα, θα υποβιβαστούν απευθείας ΠΕΝΤΕ (5) σωματεία από τον Όμιλο που απαρτίζεται από 16 ομάδες και θα υποβιβαστούν απευθείας ΤΕΣΣΕΡΑ (4) σωματεία από τον Όμιλο που απαρτίζεται από 15 ομάδες.
Στην περίπτωση που υποβιβαστεί σωματείο-μέλος (ή σωματεία-μέλη) της Ένωσής μας από την Γ’ Εθνική, θα υποβιβαστεί ακόμα ο αντίστοιχος αριθμός ομάδων από την Β’ Κατηγορία.
Συγκεκριμένα, αν υποβιβαστεί ΕΝΑ σωματείο-μέλος της ΕΠΣ Αχαΐας από την Γ’ Εθνική, θα διεξαχθεί αγώνας ΜΠΑΡΑΖ, σε ουδέτερη έδρα, ανάμεσα στα σωματεία που κατέλαβαν την 11η θέση σε κάθε Όμιλο. Ο ηττημένος του αγώνα μπαράζ υποβιβάζεται στην Γ’ Κατηγορία. Αν υποβιβαστούν ΔΥΟ (2) σωματεία-μέλη μας από την Γ’ Εθνική, θα υποβιβαστούν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ και οι δύο ομάδες που κατέλαβαν την 11η θέση σε κάθε Όμιλο. Αν υποβιβαστούν και τα ΤΡΙΑ (3) σωματεία-μέλη μας από την Γ’ Εθνική, θα διεξαχθεί αγώνας ΜΠΑΡΑΖ, σε ουδέτερη έδρα, ανάμεσα στα σωματεία που κατέλαβαν την 10η θέση σε κάθε Όμιλο. Ο ηττημένος του αγώνα μπαράζ υποβιβάζεται στην Γ’ Κατηγορία.

Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τα υπόλοιπα σωματεία-μέλη μας
Το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε ΔΥΟ (2) Ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια.
ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Από την Γ’ Κατηγορία θα προβιβαστούν συνολικά ΔΥΟ (2) σωματεία, ένα από κάθε Όμιλο.
Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (Α’ φάση), οι ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) πρώτες ομάδες από κάθε Όμιλο ξεχωριστά θα αγωνιστούν σε αγώνες ΠΛΕΙ-ΟΦ (β’ φάση) για την ανάδειξη του πρωταθλητή σε κάθε Όμιλο.
Τα τέσσερα (4) πρώτα σωματεία κάθε Ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες (εντός-εκτός), στην Β΄ φάση του πρωταθλήματος.
Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες της Β’ φάσης, θα προκύπτει ως εξής:
Το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς.
Στη συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 1η, 2η και 3η θέση στην Α’ φάση με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί που ξεκινούν τα σωματεία τους αγώνες ΠΛΕΙ-ΟΦ (Β’ φάση).
Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ αν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς).
Θα γίνει κλήρωση για την σειρά των αγώνων της Β’ φάσης.
Τα σωματεία που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση στην τελική κατάταξη των ΠΛΕΙ-ΟΦ (Β’ φάσης) σε κάθε Όμιλο, αναδεικνύονται πρωταθλητές της Γ’ Κατηγορίας και προβιβάζονται στην Β’ Κατηγορία.
Στην περίπτωση που προβιβαστεί στην Γ’ Εθνική ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Αχαΐας, θα προβιβαστεί ακόμα ΜΙΑ (1) ομάδα από την Γ’ Κατηγορία, η οποία θα προκύψει από αγώνα ΜΠΑΡΑΖ, σε ουδέτερη έδρα, ανάμεσα στα σωματεία που κατέλαβαν την 2η θέση σε κάθε Όμιλο από την Β’ φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.