HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μίκης Θεοδωράκης: Το τελευταίο αντίο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Σε μια λιτή τελετή και υπό τον ήχο της μουσικής του από τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης έγινε η ταφή του Μεγάλου Έλληνα, στο κοιμητήριο τ...



Σε μια λιτή τελετή και υπό τον ήχο της μουσικής του από τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης έγινε η ταφή του Μεγάλου Έλληνα, στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη μεταξύ των δικών του ανθρώπων, ενώ αποτυπώθηκε και στο πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, που δάκρυσε, δεχόμενη την αγκαλιά του συντρόφου της Παύλου Κοτσώνη.

Οι πολίτες υποδέχτηκαν τη σορό του φωνάζοντας «αθάνατος», με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα. Η οικογένειά του έφτασε στο χωριό για να αποχαιρετίσει τον δικό τους άνθρωπο, ανάμεσά της ο εγγονός του Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης, ο γιος του Γιώργος Θεοδωράκης και η κόρη του Μαργαρίτα.

Από νωρίς το πρωί, κάτοικοι των Χανίων είχαν σταθεί σε διάφορα σημεία της διαδρομής που διένυσε η αυτοκινητοπομπή, από το λιμάνι της Σούδας μέχρι τη Δημοτική Αγορά, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα, τον κορυφαίο Κρητικό συνθέτη και δημιουργό.

Από τη Δημοτική Αγορά, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Χανίων, όπου εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Κατά τη σύντομη στάση στη Δημοτική Αγορά, συγκεντρωμένοι με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τον Μίκη Θεοδωράκη, φωνάζοντας «αθάνατος».

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου βρέθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Σοφία Σακοράφα, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Παναγιώτης Πετράκος, ο Δημήτρης Μπάσης, η Μελίνα Ασλανίδου.







{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.