Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Νίκος Φίλης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τις αδιέξοδες πολιτικές (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου η ανοιχτή, δια ζώσης, εκδήλωση – συζήτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙ...



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου η ανοιχτή, δια ζώσης, εκδήλωση – συζήτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Αντιμέτωποι με τον κορονοϊό, την οικολογική καταστροφή και την οικονομική κρίση - Προτάσεις για δημοκρατική διέξοδο» με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Υπουργό κ. Νίκο Φίλη, Τομεάρχης Παιδείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών Καλαβρύτων της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην πλατεία Πετμεζαίων στα Καλάβρυτα (μπροστά από το Πέτρινο κτήριο) με θέμα:
Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν και συμμετείχαν οι Βουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, τα μέλη της ΟΜ Καλαβρύτων, οι πρώην Βουλευτές Παναγιωτόπουλος και Ριζούλης, ενώ παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπευθυνο Τουρισμού του Δήμου κ. Βασιλόπουλο και τον Πρόεδρο της Τ.Κ.Καλαβρύτων κ. Μενούνο. Παρόντες επίσης, ο Αντώνης Ρέλλας από την Κέρτεζη, υποψήφιος ευρωβουλευτής και συντονιστής τμήματος αναπηρικής πολιτικής, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη "Δικαίωμα στην πρόοδο" Κωνσταντίνος Κόντης.
Το κ. Φίλη υποδέχθηκαν και παρουσίασαν τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Κακκαβάς (εκλεγμένο μέλος της Ν. Ε ΑΧΑΪΑΣ), Θανάσης Τσεγρένης (συντονιστή της Ο. Μ Καλαβρύτων) και Χρύσα Παπαδάτου.

Η εκδήλωση
Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε αναφορά στην απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.
Ακολούθησε η ομιλία του κ. Φίλη, όπου ανέπτυξε μια σειρά θεμάτων με κύριο τα προβλήματα της πανδημίας, την οικολογική και την οικονομική κρίση.
Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των εμβολισμών, οι οποίοι, όπως επισήμανε, δεν έχουν τον ρυθμό που πρέπει με την η ευθύνη σ' αυτό βαρύνει την κυβέρνηση, η οποία αντί να μιλήσει στον κόσμο με πειθώ και ενσυναίσθηση, αντί να κατανοήσει τις εύλογες ανησυχίες του και να δώσει απαντήσεις, αφήνει κάποιους υπουργούς να μιλούν με τιμωρητικούς όρους, τα τρολ να τον λοιδορούν στο δίκτυο ή στέλνει την αστυνομία στις πλατείες.
Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, τόνισε οτι έγινε κάτω από την πίεση των δραματικών γεγονότων με τις πυρκαγιές και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, την απειλητική αναζωπύρωση της πανδημίας και την οικονομική κρίση με την ακρίβεια και την ανεργία, που προοιωνίζονται ένα δύσκολο φθινόπωρο. 
Για τα ζητήματα της Παιδείας, όπου έιναι και Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε οτι κα Κεραμέως εκτελεί αποστολή με σκοπό νΝα συρρικνώσει και να υποβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση, να διώξει τους 15ρηδες από τα Λύκεια και να τους στείλει στην πρώιμη τεχνική κατάρτιση, να αποθαρρύνει τους έφηβους να τελειώσουν το Λύκειο, να αποκλείσει χιλιάδες υποψηφίους από τα ΑΕΙ και να τους στείλει πελάτες στα ιδιωτικά κολέγια. Όλα αυτά κατ’ ευφημισμόν, η κυβέρνηση τα ονομάζει «μεταρρυθμίσεις». Πρόκειται για αντικοινωνικά μέτρα, δηλ. για αντιμεταρρυθμίσεις. 
Απηύθυνε, τέλος, κάλεσμα εγρήγορσης των προοδευτικών δυνάμεων γιατί, όπως ανέφερε, με δεδομένο ότι ο Μητσοτάκης θα ακολουθήσει τις ίδιες αντιλαϊκές και αδιέξοδες πολιτικές,  είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με άλλες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, να δημιουργήσουν μια εναλλακτική πολιτική διακυβέρνηση. Να επενδύσει στις αξίες της Αριστεράς και στις εναλλακτικές δημόσιες πολιτικές, να απευθυνθεί κατά προτεραιότητα στη νέα γενιά, να αναδειχθεί στην πράξη σε σημαίνουσα οικολογική δύναμη.
Στο τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση με αρκετά μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον

ρεπορτάζ-φωτο: Νίκος Κυριαζής























Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.