HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με την υπογραφή της Προέδρου της Δημοκρατίας οι Ρωγοί Καλαβρύτων με... "ω"

Μετά από επίπονη προσπάθεια διορθώθηκε και επίσημα το λάθος στην ονομασία της Τοπικής Κοινότητας Ρωγών Καλαβρύτων ( από "Ρογοί" σε...



Μετά από επίπονη προσπάθεια διορθώθηκε και επίσημα το λάθος στην ονομασία της Τοπικής Κοινότητας Ρωγών Καλαβρύτων (από "Ρογοί" σε Ρωγοί"), αφού δημοσιεύθηκε το σχετικό ΦΕΚ με την υπογραφή της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Σακελλαροπούλου.
Μέχρι και την απογραφή του 1940 το όνομα του χωριού  ήταν πάντα γραμμένο με "ω". Από λάθος που έγινε κατα την απογραφή του 1951, οι Ρωγοί εμφανίστηκαν με "ο" με αποτέλεσμα σε όλα τα έγγραφα, πινακίδες, αναφορές να να γράφεται με το ορθογραφικό λάθος.  
Στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 κατατέθηκε αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων από την κα Αλεξάνδρα Κηπουργού για να γίνει η διόρθωση του ονόματος από "Ρογοί" σε "Ρωγοί".
Μετά από 4 χρόνια, δημοσιεύθηκε το ΦΕK και έτσι αποκαταστάθηκε η ορθογραφία στην ονομασία του μαρτυρικού χωριού των Καλαβρύτων.
Οι Ρωγοί είναι χτισμένοι στις πλαγιές του όρους Κερύνειο σε υψόμετρο περίπου 1.050 μέτρων και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας. Βρίσκονται βορειοανατολικά των Καλαβρύτων σε απόσταση 10 χιλιομέτρων οδικώς από αυτά, καθώς και εγγύς αλλά και ενδιάμεσα της Κερπινής και της Ζαχλωρούς.
Οι Ρωγοί έχουν χαρακτηριστεί επίσημα ως μαρτυρικό χωριό. Ο ενοριακός ναός του χωριού είναι αφιερωμένος στην Αγία Βαρβάρα και γιορτάζει κάθε χρόνο στις 4 Δεκεμβρίου.
Ελπίζουμε, τώρα να γίνουν σύντομα και οι απαραίτητες διορθώσεις στις πινακίδες...
Αναλυτική αναφορά με το ιστορικό και την προέλευση του ονόματος, στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας "Ωρα των Καλαβρύτων"




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.