Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΜΕΝΙΑΝΟΙ: ΔΩΡΕΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ-ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ-ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ

«Παιδεία και αρετή και γνώση όσο κι αν είναι άγνωστα στους πολλούς, είναι το πιο γλυκό πράγμα στη ζωή του ανθρώπου.» Σωκράτης Αυτά τα...




«Παιδεία και αρετή και γνώση όσο κι αν είναι άγνωστα στους πολλούς, είναι το πιο γλυκό πράγμα στη ζωή του ανθρώπου.» Σωκράτης
Αυτά τα στοιχεία διαπνέουν το Σύνδεσμό μας Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών σε τομείς της Παιδείας, της Ιστορίας και του Πολιτισμού στον τόπο μας. Η στάση ζωής μας, οι δράσεις μας και κάθε ενέργειά μας-πέρα απ’ το πρακτικό μέρος-έχει και παιδευτικό χαρακτήρα.
Εδώ και χρόνια η Ελλάδα μπήκε σε περίοδο παρακμής επειδή υποβάθμισε την Παιδεία και υπονόμευσε την ιδιοπροσωπία Της. Οι ίδιοι μετατρέψαμε τις συνειδήσεις μας σε πνευματικές εκτάσεις, όπου ανθεί ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση και όπου η έλλειψη ήθους προβάλλεται ως πολιτική και κοινωνική ορθότητα.

Όμως δεν πάει άλλο. Πρέπει η παιδεία στην πατρίδα μας να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα και σκέψη μας, για να υπάρξει μέλλον σε τούτο τον τόπο.
Επιβάλλεται γι’ αυτό η καλλιέργεια της ανθρωπιστικής Παιδείας από το Νηπιαγωγείο έως και το Πανεπιστήμιο. Λύση λυσιτελή στο πρόβλημα δεν αποτελούν τα σεμινάρια σε διαμορφωμένες συνειδήσεις, αλλά η εξ απαλών ονύχων, δια της Παιδείας, καλλιέργεια και διαμόρφωση κριτικής σκέψης.
Σε μια τέτοια προσπάθεια έχουμε δρομολογήσει εδώ και χρόνια κάποιες δράσεις μας, όπως η κατ’ έτος πραγματοποίηση της «Γιορτής Παιδείας» που γίνεται από εμάς στο Δεσινό Καλαβρύτων την 26η Σεπτεμβρίου, βραβεύοντας τους αριστεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου Ψωφίδας. Τονίζουμε ότι και φέτος στις 26 Σεπτεμβρίου-κατά την πανήγυρη του Δεσινού, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, πέρα απ’ τη Γιορτή Παιδείας και τις βραβεύσεις των μαθητών-θα τιμήσουμε επετειακά και με λαμπρότητα τους Δεσινιώτες Αγωνιστές του 1821.
Βεβαίως και στα χωριά που απαρτίζουν το Σύνδεσμό μας προσπαθούμε να είμαστε κοντά στα παιδιά, να τα αγαπάμε, να τα νουθετούμε και να προσφέρουμε με τις ταπεινές μας δυνάμεις ότι μπορεί να τα βοηθήσει.
Πρόσφατα, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου μας-αποτελούμενη απ’ τον πρόεδρο και τον ειδικό γραμματέα-προσέφερε δωρεάν σχολικά είδη στις δύο και μοναδικές, μικρές μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου απ’ τους Καμενιάνους.
Παράλληλα τους προσφέρθηκε από εμάς-κατόπιν επιθυμίας του εκ Καμενιάνων Αγιορείτη Μοναχού της Ιεράς μονής Ιβήρων Γ. Μαξίμου- το μνημειώδες περισπούδαστο κατά γενική ομολογία βιβλίο του, «ΦΩΤΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΑΙ ΣΕΛΙΔΕΣ 1821, Ιστορικόν Λεύκωμα επί τη Διακοσιετηρίδι 1821-2021». Και τούτο, για να διαβάσουν αληθινά και τεκμηριωμένα την ιστορία μας.
Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας. Κι εμείς αυτή τη φλόγα θέλουμε να τη συντηρούμε αναμμένη.

Για το Δ. Σ. του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών
Ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.