Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Φθινοπωρινός ο Καιρός τις επόμενες ημέρες - Αναλυτική πρόγνωση

Απότομη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με το φθινόπωρο να κάνει για τα καλά την εμφάνισή του. Πτώση της θερμοκρασία...



Απότομη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με το φθινόπωρο να κάνει για τα καλά την εμφάνισή του. Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές θα αποτελέσουν τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού.
Από την Τετάρτη η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στην κεντρική Ελλάδα, ενώ την Παρασκευή θα ενταθεί το φθινοπωρινό σκηνικό. Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη
Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Στη δυτική Ελλάδα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα είναι αισθητή στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Ο καιρός την Πέμπτη
Στην Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα δυτικά τμήματα. Στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης στα νοτιοδυτικά.
Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περισσότερες περιοχές και δε θα ξεπεράσει στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 21 με 23 βαθμούς ενώ οι υψηλότερες τιμές της θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη όπου θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή
Στο Ιόνιο, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές και στα νοτιοδυτικά τις πρωινές ώρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και, κυρίως στα ανατολικά, θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 5 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο
Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές που το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή
Λίγες νεφώσεις που κατά τόπους μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά και τα νότια θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο
τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.