HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

3+1 φρεγάτες αγοράζει η Ελλάδα από τη Γαλλία

Την απόκτηση έξι πολεμικών σκαφών, τριών φρεγατών και τριών κορβετών, από τη Γαλλία ανακοινώνει μέσα στο επόμενο 24ωρο η Αθήνα στο πλαίσιο τ...



Την απόκτηση έξι πολεμικών σκαφών, τριών φρεγατών και τριών κορβετών, από τη Γαλλία ανακοινώνει μέσα στο επόμενο 24ωρο η Αθήνα στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης διμερούς συμφώνου αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας.
Οι Belh@rra ή οι φρεγάτες FDI (Defence and Intervension Frigate) όπως τις ονομάζουν οι Γάλλοι, έχουν σχεδιαστεί και εξοπλιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτόνομα όλες τις αναδυόμενες και μελλοντικές απειλές κατά τη διάρκεια ζωής τους όπως UAVs, Cyber, βαλλιστικούς πυραύλους, υπερηχητικούς πυραύλους, απειλές στελθ κάτω ή πάνω από την επιφάνεια του νερού. Το εντυπωσιακό είναι ότι μπορούν να επιχειρήσουν με πλήρωμα μόλις 60 ατόμων, ενώ τα υπόλοιπα 60 άτομα που απαιτούνται για την υποστήριξή του πλοίου (σύνολο 120), υπάρχει η δυνατότητα ώστε να συνδράμουν στις λειτουργίες του από ανάλογο κέντρο που θα είναι εγκατεστημένο στην ξηρά!
Το κάθε πλοίο μπορεί, λειτουργώντας ως μονάδα, να αναλάβει διάφορες αποστολές, από αντιαεροπορικό, αντιπλοϊκό και ανθυποβρυχιακό αγώνα μέχρι αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών. Αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβων και έχουν αυτονομία 45 ημερών και επιχειρησιακή διαθεσιμότητα 3.500 ωρών κατ’ έτος. Από τα σκάφη μπορούν να επιχειρούν ελικόπτερα βάρους έως 10 τόνων, όπως S-70 ή MH-60 ενώ διαθέτουν και drone.  Τα γαλλικά πλοία έρχονται και με το σύστημα RAM για αντιπυραυλική προστασία, ενώ μπορούν να φέρουν φόρτο 32 βλημάτων Aster.
Διαθέτουν βλήματα cruise όπως Scalp NAVAL με βεληνεκές 600 χλμ, αλλά και πυραύλους exocet. Επίσης, τον οπλισμό τους συμπληρώνουν πυροβόλα Strales και εκτοξευτές τορπιλών. Να σημειώσουμε πως η ονομασία της φρεγάτας προέρχεται από το μοναδικό γιγαντιαίο κύμα της Ευρώπης: το Belharra. Το πρώτο “α” που μετασχηματίζεται σε ένα @ αναφέρεται στην εξαιρετικά ψηφιακή φύση της φρεγάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φρεγάτες πρόκειται να παραδοθουν στο Π.Ν από το 2025 έως και το 2027 με ρυθμό μία ανά έτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.