Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σύσκεψη συντονισμού στην Ηλεία για την στήριξη των πολιτών στις πυρόπληκτες περιοχές

«Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι στη διάθεση της πολιτείας για να ανατάξουμε το σήμερα και το αύριο της τοπικής κοινωνίας...



«Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι στη διάθεση της πολιτείας για να ανατάξουμε το σήμερα και το αύριο της τοπικής κοινωνίας. Τώρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια,  αλλά πολλά σηκωμένα μανίκια». Αυτό δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος  Φαρμάκης μετά το τέλος  της σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021,  στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας, στον Πύργο, με την έλευση  κυβερνητικού κλιμακίου. 

Συγκεκριμένα συμμετείχαν  ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος. Επίσης, οι Δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος  Γεωργιόπουλος,    Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος,  Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γιώργος Σύρμος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Δ.Ε.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός και επιτάχυνση της διαδικασίας ενεργοποίησης της κρατικής αρωγής για την στήριξη των πολιτών στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας.

Υπόψη του κυβερνητικού κλιμακίου τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην επόμενη μέρα των πυρόπληκτων περιοχών, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι ήδη οι αρμόδιες επιτροπές από Δήμους και Περιφέρεια έχουν συγκροτηθεί.

Ο Περιφερειάρχης έκανε μια αναλυτική περιγραφή των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα σε υποδομές, στο περιβάλλον, αλλά και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο.

Ειδική μνεία έγινε στην ανάγκη άμεσων χρηματοδοτήσεων για αντιπλημμυρική προστασία , όχι μόνο στους αποδέκτες (ποτάμια , χείμαρρους κλπ), αλλά και στις περιοχές του καμένου δάσους (αντιδιαβρωτικά έργα). Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης υλοποίησης στοχευμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής, αφού είναι ξεκάθαρο ότι περισσότερο πληττόμενο είναι το αγροτικό εισόδημα, που είναι και το μεγαλύτερο τμήμα του τοπικού ΑΕΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.