Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οδηγίες προς Μελισσοκόμους για την αποφυγή πρόκλησης δασικών πυρκαγιών

Σύμφωνα με το άρθρο 9 της αριθ. 9/2000 Πυροσβεστικής ∆ιάταξης προβλέπονται: - Το κάπνισµα κυψελών εντός δασικών εκτάσεων και σε απόσταση µικ...



Σύμφωνα με το άρθρο 9 της αριθ. 9/2000 Πυροσβεστικής ∆ιάταξης προβλέπονται:
- Το κάπνισµα κυψελών εντός δασικών εκτάσεων και σε απόσταση µικρότερη των 300 µέτρων από τις παρυφές των δασών επιτρέπεται µόνον εφόσον γίνει αποψίλωση της βλάστησης σε απόσταση τουλάχιστον πέντε µέτρων γύρω από τις κυψέλες.
- Η ελάχιστη απόσταση τους από τα δένδρα και τους θάµνους να είναι τουλάχιστον 10 µέτρων.
- Να διατηρείται πλησίον ποσότητα νερού τουλάχιστον 200 λίτρων.
- Να αναγράφεται σε εµφανές σηµείο επί των κυψελών το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη και ειδικά αυτήν την περίοδο επιτρέπεται το κάπνισµα µόνο µέχρι τη 12η µεσηµβρινή και εφόσον ο δείκτης επικινδυνότητας της περιοχής είναι 1 (µικρή) ή 2 (µέση).
- Το κάπνισµα µελισσών σε κορµούς δένδρων επιτρέπεται εκτός αντιπυρικής περιόδου µόνον εφόσον επικρατούν κατάλληλες καιρικές συνθήκες, έχουν ληφθεί τα προληπτικά µέτρα της προηγούμενης παραγράφου και έχει ενηµερωθεί η αρµόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον χρόνο της ενέργειας του καπνίσµατος.
 Επιπροσθέτως το άρθρο 12 της ίδιας Πυροσβεστικής Διάταξης όπως τροποποιήθηκε με την 9α /2005 (ΦΕΚ Β΄1554) Πυροσβεστική Διάταξη προβλέπει ότι « με την επιφύλαξη διατάξεων, που προβλέπουν αυστηρότερες ποινές, οι παραβάτες του παρόντος κανονισμού διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα.
Παρακαλούνται όλοι οι Μελισσοκόμοι της περιοχής μας, ώστε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά την άσκηση της Μελισσοκομίας, εφαρμόζοντας τις ισχύουσες διατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.