HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πύρινη κόλαση στην Ηλεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινη κόλαση στην Ηλεία με την φωτιά να συνεχίζει την καταστροφή για δευτερη μέρα. Πριν λίγο η πυροσβεστική έδωσε νέα εντολή για την προληπ...



Πύρινη κόλαση στην Ηλεία με την φωτιά να συνεχίζει την καταστροφή για δευτερη μέρα. Πριν λίγο η πυροσβεστική έδωσε νέα εντολή για την προληπτική εκκένωση  άλλων 10 κοινοτήτων.  Ειδικότερα, εκκενώνονται προληπτικά οι κοινότητες Βασιλάκι, Υψηλό, 'Ασπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπος, Αμπάρι, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα και Νεμούτα.

Συνολικά, από χθες το μεσημέρι έως σήμερα έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν 29 περιοχές. Πέρα από τις 10 κοινότητες, από χθες το μεσημέρι έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στην η Αρχαία Ολυμπία και στις κοινότητες: Φρίξα, Δήλιζα, Πεύκες, Άνω - Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμμένα, Βίλλια, Χελιδόνι, Μιράκα, Πελόπιο, Πλάτανος, Καυκανιά, Ηράκλεια, Κοσκινά, Μάγειρα και Κλαδέο.
Η φωτιά έχει μπει ήδη στο χωριό Λάλα, όπου καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις. Η περιοχή είχε ήδη εκκενωθεί, ωστόσο υπήρξαν προβλήματα με κατοίκους που αρνούνταν να φύγουν από τα σπίτια τους.  Εγκλωβισμένοι υπάρχουν στην κοινότητα Λάσδικα, σύμφωνα με το patrisnews.gr. Οι πυροσβέστες έχουν λάβει γνώση και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φτάσουν στην περιοχή και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Ωστόσο το μέτωπο είναι εκτός ελέγχου και συνεχώς αλλάζει κατεύθυνση, με αποτέλεσμα οι προσπάθειες προσέγγισης να είναι ακόμη πιο δυσχερείς.  Παράλληλα, περίπου 150 άτομα είναι εγκλωβισμένα στο χωριό Κλαδέος, με την πυροσβεστική να έχει ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας.


Σε εξέλιξη δυο μεγάλα πύρινα μέτωπα σε Χελιδόνι και Λάλα
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα. Το ένα μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Χελιδόνι προς Κρυονέρι και το δεύτερο προς την περιοχή Λάλα.
«Τη στιγμή που δίνονταν μάχες με τις φλόγες στα προαναφερόμενα μέτωπα, εκδηλώθηκε μία ακόμη φωτιά στην περιοχή Λατζόι, του Πύργου, αλλά οι πυροσβέστες πρόλαβαν να την θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο», πρόσθεσε.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, «γίνεται μετ' εμποδίων η προληπτική εκκένωση αρκετών κοινοτήτων, αφού δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που θέλουν να παραμείνουν στα σπίτια τους, με σκοπό να προσπαθήσουν να τα προστατεύσουν από την φωτιά.»
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί και πυροσβέστες απομάκρυναν έγκαιρα κατοίκους από κοινότητες που έπρεπε να εκκενωθούν, λόγω της φωτιάς, ενώ έγκαιρα εκκενώθηκε και μία κατασκήνωση στην περιοχή της Φρίξας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.