HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική

Εικόνες αποκάλυψης στην Αττική με την μεγάλη φωτιά να έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και περιουσίες.Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δ...



Εικόνες αποκάλυψης στην Αττική με την μεγάλη φωτιά να έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και περιουσίες.Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν πάνω από 500 πυροσβέστες και δεκάδες εθελοντές από χθες και καθόλη τη διάρκεια της νύχτας για να σταματήσουν τη φωτιά που πέρασε από τη Βαρυμπόμπη, τους Αδάμες και τους Θρακομακεδόνες και έφτασε στις Αχαρνές.

Σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης για τις πυρκαγιές – 81 το τελευταίο 24ωρο σε όλη την επικράτεια- ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι είναι τρία τα κύρια μέτωπα στη μεγάλη φωτιά της Αττικής: στη Βαρυμπόμπη, στις Αδάμες και στους Θρακομακεδόνες.

Συνολικά εστάλησαν 6 μηνύματα από το 112. Έχουν εκκενωθεί η Βαρυμπόμπη, οι Αδάμες και οι Θρακομακεδόνες, ενώ λίγο μετά τις 8 το βράδυ εστάλη νέο μήνυμα από το 112 με εντολή αυτή τη φορά για εκκένωση του Ολυμπιακού Χωριού. Τελευταίο μήνυμα εστάλη λίγο πριν τις 9 το βράδυ στους κατοίκους και όσους κινούνται στις περιοχές: Κάτω Κηφισιά, Αχαρνές, Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση. Το μήνυμα καλούσε τους κατοίκους να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες και να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η κινητοποίηση και η επέμβαση ήταν άμεση. Στην περιοχή επικράτησαν συνθήκες με μέγιστη θερμοκρασία τους 45 βαθμούς Κελσίου και η σχετική υγρασία του αέρα μετρήθηκε κάτω του 10%. Κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς τις μεσημεριανές ώρες ο άνεμος εμφάνισε ριπές που έφταναν τα 6 μποφόρ. “Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές κηλιδώσεις με τεράστια θερμικά φορτία, σε περιοχή με συμπαγές δάσος και η πυρκαγιά αυτή δημιουργώντας το δικό της μικροκλίμα έλαβε επικίνδυνες διαστάσεις”, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. «Είναι μια επικίνδυνη πυρκαγιά που εξελίσσεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και τη ίδια στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην ίδια περιοχή αντιμετώπισαν κι άλλες δύο πυρκαγιές υπαίθρου στη λεωφόρο Καραμανλή» σημείωσε. Όπως είπε, τέθηκαν εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα που τροφοδοτούν την Αττική με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί διαταραχή τάσης. «Ο ΑΔΜΗΕ σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέτρεψε περαιτέρω προβλήματα και η βλάβη επιδιορθώθηκε» είπε ακόμα.

με πληροφορίες από newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.