Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΛΙΦΩΝΙΟ - ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ: Ανακαινίστηκε με μεράκι, γιορτάσθηκε παραδοσιακά (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Ανακαινίστηκε με μεράκι, έγινε πανέμορφο με σκληρή δουλειά, στέκει εκεί πάνω από το Καλλιφώνιο πλέον ως σήμα κατατεθέν του χωριού και όχι μό...



Ανακαινίστηκε με μεράκι, έγινε πανέμορφο με σκληρή δουλειά, στέκει εκεί πάνω από το Καλλιφώνιο πλέον ως σήμα κατατεθέν του χωριού και όχι μόνο. 
Ο λόγος για το πλήρως ανακαινισμένο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που για 170 χρόνια περίπου έστεκε αγέρωχο αλλά γερασμένο στο λόφο πάνω από το χωριό. 
Οι εργασίες ανακαίνισης, μόνο ως θαύμα μπορούν να χαρακτηριστούν αφού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (3 μήνες περίπου) μετέτρεψαν το ιστορικό ξωκλήσι σε ένα υπέρλαμπρο παραδοσιακό πέτρινο εκκλησάκι, χωρίς να χάσει τίποτα από την διαχρονικότητά του.
Πρωτεργάτης του έργου ο Σύλλογος των απανταχού Καλλιφωνιωτών, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, τον Δήμο Καλαβρύτων και κυρίως των ευεργετών Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου και την προσφορά κουφωμάτων του κ. Βασίλη Δαχτυλίδη. Τις εργασίες ανέλαβε και διεκπεραίωσε με άρτιο αποτέλεσμα ο τεχνίτης Ντίνος Σακκέτος από την Πάο. 
Σήμερα Κυριακή 8 Αυγούστου, σε μιά όμορφη γιορτή που διοργάνωσε ο Σύλλογος, το εκκλησάκι λειτούργησε για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.
Μια γιορτή του Καλλιφωνίου σήμερα με την παράδοση να έχει πρωτεύοντα ρόλο. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μοανής Μεγάλου Σπηλαίου Καλλίνικος, συνοδεία του πρ. Φίλιππα Χόρμπα και του ιεροδιακόνου Αυγουστίνου. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έφτασε η εικόνα του Αγίου στο Ναό με φουστανελοφόρο ιππέα, συνοδεία ενστόλων της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου Λυκουριωτών. Ακολούθησαν χορευτικά από τους πάντα πρόθυμους Λυκουραίους με πρωτοστάτη τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λυκούριας, Σωκράτη Μούσιο.
Την όμορφη γιορτή, συνόδευσαν και πλούσια παραδοσιακά εδέσματα που με πολύ μεράκι έφτιαξαν οι γυναίκες του χωριού.
Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, οι Αντιδήμαρχοι Σαμαρτζόπουλος και Ζησιμόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.




















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.