HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γώγος: Η μετάλλαξη "Δέλτα" έχει επικρατήσει και απειλεί τους ανεμβολίαστους

Eχουμε μπει στο τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού σε παγκόσμια κλίμακα και είμαστε μακριά από τον έλεγχο της, ανέφερε, κατά την αποψ...



Eχουμε μπει στο τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού σε παγκόσμια κλίμακα και είμαστε μακριά από τον έλεγχο της, ανέφερε, κατά την αποψινή (19/8) ενημέρωση για την πορεία της υγειονομικής κρίσης, ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.
Η μετάλλαξη Delta έχει επικρατήσει παντού, είναι πολύ μεταδοτικό στέλεχος και απειλεί τους ανεμβολίαστους, επεσήμανε. Ωστόσο, τα υπάρχοντα εμβόλια είναι πολύ δραστικά και για το ινδικό στέλεχος Δέλτα, διαβεβαίωσε ο καθηγητής.
Επισημαίνεται πως ο ΕΟΔΥ γνωστοποίησε την καταγραφή 868 νέων κρουσμάτων της Delta στη χώρα μας.Το ινδικό στέλεχος αποτελεί, κατά τη νέα αναφορά αυτή του αρμόδιου Οργανισμού, το δεύτερο (15,25%) σε συχνότητα στέλεχος του ιού εκ των δειγμάτων που ελέγχονται.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής των ειδικών η παραλλαγή Delta αφορά πάνω από 80% των κρουσμάτων που ελέγχονται και έκανε λόγο για νόσο των νέων στην παρούσα φάση. Την ίδια ώρα παρατηρείται μία μετατόπιση προς μεγαλύτερες ηλικίες.
Σημείωσε, επίσης, πως πλέον εμφανίζεται και πίεση στο σύστημα υγείας.
Εξάλλου, ο κ. Γώγος τόνισε πως η χρήση των μέτρων προστασίας είναι αναγκαία για την μείωση της διασποράς του ιού. Προειδοποίησε, άλλωστε, πως το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια παρουσιάζει συνεχή αύξηση, με τον δείκτη θετικότητας να κυμαίνεται στο 3 με το 4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.