HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων δίπλα στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους

Περισσότερους από 200 τόνους ζωοτροφών στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ιδιαίτερα της Ηλείας, που δοκιμάζ...



Περισσότερους από 200 τόνους ζωοτροφών στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ιδιαίτερα της Ηλείας, που δοκιμάζονται απ’ την απίστευτη καταστροφή των πυρκαγιών, θα διαθέσουν, με κοινή απόφαση των διοικήσεων, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ένωση Αγρινίου, η ΑΜΦΙΓΑΛ Α.Ε. (προϊόντα «Αμφιλοχίας Γη»), ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων και η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, κατόπιν επικοινωνίας που υπήρξε με τον περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη.
Σε σχετική ανακοίνωση η Ένωση Αγρινίου, η ΑΜΦΙΓΑΛ, ο ΑΓΣ Καλαβρύτων και η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών αναφέρουν τα εξής:
«Μπροστά σε αυτή την τραγωδία που βιώνει η πατρίδα μας, έχουμε μόνο μια επιλογή: να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και δώσουμε την υπόσχεση πως απ’ την αρχή θα ξαναφτιάξουμε τις ζωές, τα σπίτια, τους στάβλους, τα δάση μας, φροντίζοντας να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί τέτοιο κακό.
Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους εκατοντάδες αγρότες που έσπευσαν με τα τρακτέρ, τα ψεκαστικά, τα βυτία τους ή με τα ίδια τους τα χέρια να συνδράμουν, όσο ήταν εφικτό, τον μεγάλο και δύσκολο αγώνα των δυνάμεων πυρόσβεσης.
Δυστυχώς, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Καλούμε την πολιτεία να αποζημιώσει στο πραγματικό μέγεθος, με επείγουσες διαδικασίες και με τη δέουσα ευαισθησία όλους τους παραγωγούς και να φροντίσει άμεσα για την απαραίτητη επανεκκίνηση, ώστε να μην καταρρεύσει πλήρως η ίδια η παραγωγή της χώρας.
Η δική μας ευθύνη είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των συναδέλφων παραγωγών. Και θα το κάνουμε με κάθε πρόσφορο μέσο.
Σήμερα, αποφασίσαμε να διαθέσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα ζωοτροφών, εξαντλώντας όλα μας τα περιθώρια. Περισσότεροι από 200 τόνοι θα διατεθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για τις άμεσες ανάγκες των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων. Ο περιφερειάρχης Νεκ. Φαρμάκης, τον οποίο και ευχαριστούμε για το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε, θα έχει το γενικό συντονισμό, ώστε οι ποσότητες αυτές να φτάσουν στους παραγωγούς που πραγματικά τις χρειάζονται, προκειμένου να διατηρήσουν ετούτες τις δύσκολες ώρες τα κοπάδια τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.