HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«ΚΑΜΕΝΙΑΝΕΙΑ 2021» ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821-ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ

Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών – Δεσινιωτών «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ», πραγματοποιεί κι εφέτος εκδηλώσεις, αφιερωμένες στο μεγάλο εικοσιένα ...



Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών – Δεσινιωτών «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ», πραγματοποιεί κι εφέτος εκδηλώσεις, αφιερωμένες στο μεγάλο εικοσιένα και στους πρωταγωνιστές της ελευθερίας μας, αλλά και στο σήμερα, ως μια προσπάθεια αναστοχασμού και επαναπροσδιορισμού της πορείας μας στην δύσκολη εποχή που διανύουμε ως λαός.
Στον τόπο της καρδιάς μας θα βρεθούμε και τούτο το καλοκαίρι Καμενιανίτες, Δροβολοβίτες και Δεσινιώτες-μεταφέροντας αναμνήσεις απ’ το χθες, αλλά και τους σύγχρονους προβληματισμούς που ο καθένας κουβαλά ανησυχητικά, προσπαθώντας να αποτυπώσει τον δικό του βηματισμό στο ανάγλυφο του τόπου μας, στηριγμένο στα ακούσματα και τα εφόδια που άντλησε ο ίδιος απ’ την οικογένειά του, την κοινωνία των χωριών μας, αλλά και από αυτή τη ζωή.
Αυτά τα στοιχεία πάντα θα συνοδεύουν την δράση , την προσφορά και παρουσία μας, σε κάθε έκφανση της ζωής, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Αυτά είναι που έδωσαν και δίνουν το έναυσμα για τη συμμετοχή μας στο συλλογικό, πολιτιστικό και ιστορικό γίγνεσθαι των χωριών μας, το οποίο κατά γενική ομολογία ξεπερνά τα όρια του ιδεατού αρκετές φορές, αγγίζοντας ενίοτε την τελειότητα.
Είναι εκείνα τα στοιχεία που μας ατσαλώνουν την θέληση να συνεχίσουμε προς το αύριο, παραμερίζοντας και αγνοώντας τις όποιες δυσκολίες της ζωής, τις μικροψυχίες και τα ακατανίκητα πάθη των ανθρώπων, τα οποία συναντούν αδιάλειπτα στο διάβα τους όσοι αγωνίζονται για το κοινό καλό. Κανόνας απαράβατος στον κάθε τόπο του Ελλαδικού χώρου, στον οποίο μόνο τα μεγέθη αλλάζουν.
Μέσα σ όλα αυτά, καθώς και σ ένα πνεύμα συναδέλφωσης, αγάπης, αλληλεγγύης, εθελοντισμού, αλλά και προσφοράς, όλοι μαζί: Καμενιανίτες, Δροβολοβίτες και Δεσινιώτες, ας μοιραστούμε το φως του ήλιου που βγαίνει για να φωτίσει όλο τον κόσμο.
Έχοντας γνώση της περιρρέουσας κατάστασης, των δεινών της πανδημίας και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, αλλά και των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν μεγάλα τμήματα της χώρας δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και αδιάφοροι σε όλα αυτά.
Συμπάσχουμε με τους ανθρώπους που δοκιμάζονται και είμαστε αρωγοί σε όποια προσπάθεια για την εξομάλυνση της δοκιμασίας τους.
Παράλληλα αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, αντάξιο των αγωνιστών του εικοσιένα και όλων των επερχόμενων γενεών.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821-ΤΙΜΗ ΣΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ

 10-8-2021: Ώρα 19.00 παράκληση στο Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου Καμενιάνων.
 14-8-2021: Θεία λειτουργία με αρτοκλασία στον Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου Καμενιάνων.
 Θα ακολουθήσει τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των συγχωριανών μας αγωνιστών, προσκλητήριο πεσόντων και αγωνιστών και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
 Στη συνέχεια θα γίνουν ομιλίες για το 1821, την Άγια Λαύρα και τα Καλάβρυτα, εδώ που πρώτα ξεπήδησε η φλόγα της ελευθερίας τότε, για να απλωθεί κατοπινά σε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων για τα διακοσιάχρονα ελευθέρου βίου μας. Θα ακολουθήσουν κεράσματα και ξενάγηση στο Λαογραφικό μας Μουσείο, όπου υπάρχουν εκθέματα και πιστοποιητικά αγωνιστών του εικοσιένα, καθώς και το χρυσό αναμνηστικό μετάλλιο του Π. Π. Γερμανού, που απένειμε ο Δήμος Καλαβρύτων στον Καμενιανίτη Μοναχό της Ιεράς Μονής Ιβήρων π. Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γ. Μάξιμο Ιβηρίτη -Νικολόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του το αφιέρωσε στο Μουσείο μας.
 Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν εθελοντικές και περιβαλλοντικές δράσεις σε κοινόχρηστους και άλλους χώρους
 Πιστεύουμε πως τιμούμε, αλλά και ότι επιτελούμε το μεγαλύτερο μνημόσυνο για τους αγωνιστές του εικοσιένα, καθώς και όλων των εποχών, κάνοντας τον τόπο μας καλύτερο για εμάς και τις επόμενες γενιές.
 Με την γλυκύτατη γεύση όλων αυτών των γεγονότων του φετινού καλοκαιριού και τους ήχους των ζωντανών αναμνήσεων που διαχέονται ακόμη νοητά στις βουβές κατά καιρούς ρούγες και τα σοκάκια των χωριών μας, ας σχεδιάσουμε την πορεία και τη στάση ζωής μας. Ας κάνουμε ακόμα καλύτερο τον τόπο μας, για μας και τοις επερχόμενες γενιές.
 Σας περιμένουμε όλους. Καλή αντάμωση.
Για το Δ. Σ. του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών
Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.