HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Με την πανδημία και τους εμβολιασμούς ξεκίνησε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο  Γιάννη Οικονόμου. Όπως είπ...



Με την πανδημία και τους εμβολιασμούς ξεκίνησε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο  Γιάννη Οικονόμου.

Όπως είπε το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Οι ειδικοί λένε ότι το πιο αποτελεσματικό όπλο είναι οι εμβολιασμοί αλλά και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ. 

Επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις 27 Ιουνίου, δηλαδή μία μέρα πριν εφαρμοστεί το μέτρο οι νέοι 18-25 ετών που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό ήταν περίπου 130.000 δηλαδή 13,6% του συνολικού τους πληθυσμού. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, είχαν εμβολιαστεί ή είχαν κλείσει το πρώτο τους ραντεβού για να εμβολιαστούν περίπου 410.000 νέα παιδιά δηλαδή το 43% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Απ' αυτούς οι 310.000 περίπου είχαν κάνει χρήση του freedom pass για την οποία είχαν διατεθεί 33,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι ενθαρρυντικό ότι από τα μέσα Αυγούστου έχουν αυξηθεί τα ραντεβού αλλά πρόσθεσε ότι για να χτιστεί το τείχος ανοσίας πρέπει να εμβολιαστούν άλλο 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας. «Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε γόνιμη πρόταση, κάθε γόνιμη ιδέα προκειμένου να πειστούν και να ενθαρρυνθούν για να διευκολυνθούν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. Να αξιοποιήσουν δηλαδή το προνόμιο του εμβολιασμού που μας χάρισε η επιστήμη», είπε.

Ο ίδιος είπε για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο και θα ξεκινήσει κανονικά από 1ης Σεπτεμβρίου. Επανέλαβε αυτό που είπε και ο Άκης Σκέρτσος ότι δηλαδή όσοι εμβολιαστούν και επιστρέψουν στα καθήκοντά τους δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στην ίδια θέση.

Υπενθυμίζεται, είπε ο κ. Οικονόμου ότι μεθαύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές. Ο νόμος που προβλέπει την αναστολή καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση θα εφαρμοστεί. Και ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο.

Παράλληλα, θα υπάρξει επιστροφή του μισθού, που έχει προκαταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας -δεν είναι βέβαιο ακόμη και αν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά- ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις, δεδομένου ότι ο χαρακτήρας, οι ανάγκες και οργάνωση του Ε.Σ.Υ. ως ένα βαθμό θα έχουν αλλάξει. Η Κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει και θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων, όχι από γινάτι, όχι για να τιμωρήσει κανέναν, όχι για να βάλει κάποιον απέναντι, όχι για να δημιουργήσει εχθρούς, αλλά για να προστατέψει ολόκληρη την κοινωνία. Εμβολιασμένους συμπολίτες μας και μη.

«Το Υπουργείο Υγείας έχει πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε ζητήματα προκύψουν από ενδεχόμενες αναστολές εργασίας ανεμβολίαστων, ακόμη και αρρυθμίες που ενδεχομένως στην πρώτη φάση παρουσιαστούν. Ο εμβολιαστικός μηχανισμός που δημιούργησε η πολιτεία λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο και δίνει πλέον στον καθένα τη δυνατότητα να εμβολιαστεί, με όποιο εμβόλιο θέλει, όπου θέλει, ακόμη και αυθημερόν», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αύριο Τρίτη 31/08/2021 στις 11 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.