HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στους προμαχώνες του Μεγάλου Σπηλαίου οι αρματωμένοι - Εντυπωσιακές εικόνες

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και ιστορικής αναβίωσης των γεγονότων της νικηφόρου μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου κατά των ορδών του Ιμπραήμ Πασά, τε...



Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και ιστορικής αναβίωσης των γεγονότων της νικηφόρου μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου κατά των ορδών του Ιμπραήμ Πασά, τελέσθηκε απόψε στην ιστορική ιερά μονή Μεγάλου Σπηλαίου ο καθιερωμένος Εσπερινός των αρματωμένων. Ο εσπερινός που έγινε και τότε παραμονή της μάχης για να ευλογηθούν οι μαχητές.
Συμμετείχαν αντιπροσωπίες από πολλούς συλλόγους αναβιωτών από πολλές περιοχές της Ελλάδας, όλοι με εντυπωσιακές στολές και γνήσιες αντιγραφές όπλων της εποχής.
Τον Εσπερινό τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, συπροσευχομένων του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής πατρός Καλλινίκου, του πρώην πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Μάξιμου Ιβηρίτη και των μοναχών της Ιερά Μονής.
Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Αχαΐας κος Ιάσωνας Φωτήλας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κος Βαρβιτσιώτης και ο Πρόεδρος του συνδέσμου Καμενιανιτών, Δροβολοβιτών, Δεσινιωτών κος Νικολόπουλος.
Αύριο η αναπαράσταση της μεγάλης μάχης...
Δείτε εικόνες:






























 

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.