Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΑΡΚΟΥ: Ζητήματα λειτουργίας της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Με πρωτοβουλία των Βουλευτών Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μάρκου και Αθανασίας (Σίας) Αναγνωστοπούλου, κατατέθηκε Κοινοβουλευτική Ερώτηση και ...



Με πρωτοβουλία των Βουλευτών Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μάρκου και Αθανασίας (Σίας) Αναγνωστοπούλου, κατατέθηκε Κοινοβουλευτική Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφου γύρω από το ζήτημα της λειτουργίας της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και λοιπών συναφών θεμάτων. Η ερώτηση συνυπογράφεται από 13 ακόμη Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι οποίοι εκφράζουν την εύλογη ανησυχία τους για σειρά ζητημάτων, όπως ενδεικτικά είναι τα παρακάτω:
Θα παραμείνει στη θέση του Προέδρου της Αρχής ο διορισθείς από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. Πρόεδρος, με δεδομένο ότι στο πρόσωπό του, δε συντρέχουν, κατόπιν δικαστικών αποφάσεων, τα προσόντα που προβλέπει ο νόμος για τη θέση αυτή; Η νόμιμος, ορθή και επαρκής συγκρότηση της Αρχής, που είναι αρμόδια για την άσκηση εποπτείας και ελέγχων στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή είναι ζήτημα εξαιρετικής σπουδαιότητας. Περαιτέρω, ζητείται ενημέρωση αναφορικά με το εάν υπήρξαν Εισηγήσεις ειδικών Επιστημόνων, που πρότειναν την αύξηση του ηλικιακού ορίου επιτρεπτής διενέργειας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σε περίπτωση που το υποβοηθούμενο πρόσωπο είναι γυναίκα, μέχρι το 52ο έτος της ηλικίας συμπληρωμένο, εάν ελήφθησαν υπ΄ όψη οι διεθνείς κανόνες και οι κατευθυντήριες Οδηγίες και εάν θα εκδοθούν τα σχετικά πρωτόκολλα για την ενημέρωση των ζευγαριών σχετικά με τους κινδύνους επιπλοκών στη διάρκεια της κύησης αλλά και για τα νεογνά.
Η Ιατρικά Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή έχει τα τελευταία χρόνια εξελιχθεί σε εξαιρετικά προσοδοφόρο επιχείρηση. Γιατροί και κλινικές εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ και η χώρα μας κατατάσσεται 5η στον κόσμο στον τομέα του λεγόμενου αναπαραγωγικού τουρισμού, κυρίως λόγω του εξαιρετικά ελαστικού νομικού πλαισίου και των ανεπαρκών νομικών ελέγχων. Φαινόμενα όπως το αλήστου μνήμης ματαιωθέν Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας, που ως προφανή στόχο είχε την επαγγελματική προβολή των εμπλεκομένων, πρέπει να αποφεύγονται. Απαιτείται προσοχή και επαγρύπνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.