Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. συμβάλλει στη διαμόρφωση του Οράματος για τις Αγροτικές Περιοχές της Ευρώπης

  Στις 30 Ιουνίου 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε το  Μακροπρόθεσμο Όραμα για τις Αγροτικές Περιοχές της ΕΕ , στο οποίο αποτυπώνονται ο...

 


Στις 30 Ιουνίου 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε το Μακροπρόθεσμο Όραμα για τις Αγροτικές Περιοχές της ΕΕ, στο οποίο αποτυπώνονται οι προκλήσεις και οι ανησυχίες που αντιμετωπίζουν και αναδεικνύονται ορισμένες από τις πλέον ελπιδοφόρες ευκαιρίες που προσφέρονται στις περιοχές αυτές. Η ανακοίνωση αυτή προέκυψε μετά από διερευνητικές και ευρείες διαβουλεύσεις με τους πολίτες και άλλους παράγοντες στις αγροτικές περιοχές.

Η ανακοίνωση καθορίζει ένα μακρόπνοο όραμα για τις αγροτικές περιοχές της ΕΕ με ορίζοντα το 2040. Προσδιορίζει τομείς δράσης για ισχυρότερες, συνδεδεμένες, ανθεκτικές και ευημερούσες αγροτικές περιοχές και κοινότητες.

Η ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. συμμετείχε ενεργά στην διαβούλευση του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου στην περιοχή εστίασης 2 - Αχαΐα (περιοχή ύφεσης). Επίσης, με πρωτοβουλία της ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. και με την υποστήριξη του ΕΑΔ οργάνωσε αντίστοιχο εργαστήριο για την περιοχή (Αχαΐα), τα αποτελέσματα του οποίου συμπεριλήφθηκαν στην επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ε., ενώ συμμετείχε και σε σχετική εκδήλωση μέσω του διαδικτυακού περιπτέρου του ΕΑΔ (στο Marketplace), στο οποίο παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για το Μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές με σχετικό ενημερωτικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο και παρουσιάσεις).

Στο Όραμα αποτυπώνονται οι προκλήσεις και οι ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές και αναδεικνύονται ορισμένες από τις πλέον ελπιδοφόρες ευκαιρίες που προσφέρονται στις περιοχές αυτές. Η ανακοίνωση αυτή προέκυψε μετά από διερευνητικές και ευρείες διαβουλεύσεις με τους πολίτες και άλλους παράγοντες στις αγροτικές περιοχές σε επίπεδο κρατών μελών συμπεριλαμβανομένων και των ενεργειών διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκαν με την πρωτοβουλία του ΕΑΔ αλλά και άλλων φορέων (Αναπτυξιακή Πάρνωνα, ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., Δίκτυο Πίνδος, Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής και Περιφέρεια Ηπείρου) στην Ελλάδα.

Το όραμα προτείνει ένα Σύμφωνο καθώς και ένα Σχέδιο Δράσης για την Ύπαιθρο, τα οποία έχουν ως στόχο να καταστήσουν τις αγροτικές περιοχές μας ισχυρότερες, συνδεδεμένες, ανθεκτικές και ευημερούσες. Ένα αγροτικό σύμφωνο θα κινητοποιήσει τις δημόσιες αρχές και τα ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου να αναλάβουν δράση για να καλύψουν τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες των κατοίκων των αγροτικών περιοχών.

Το αγροτικό σχέδιο δράσης της ΕΕ θα προετοιμάσει το έδαφος για την ενίσχυση της εδαφικής συνοχής και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την προσέλκυση καινοτόμων επιχειρήσεων, την παροχή πρόσβασης σε ποιοτικές θέσεις εργασίας, την προώθηση νέων και βελτιωμένων δεξιοτήτων, τη διασφάλιση καλύτερων υποδομών και υπηρεσιών και τη μόχλευση του ρόλου της βιώσιμης γεωργίας, καθώς και των διαφοροποιημένων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Τα αρχεία της ΕΕ για την Ανακοίνωση μπορείτε να τα κατεβάσετε εδώ.

 

Δείτε την Ανακοίνωση και το Παράρτημα στην ελληνική γλώσσα εδώ.

 

Για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με το Μακροπρόθεσμο Όραμα για τις Αγροτικές Περιοχές μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΑΔ εδώ.

 

Σχετικές ενημερώσεις υπάρχουν στη ιστοσελίδα της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. www.achaiasa.gr  καθώς και στη σελίδα στο facebook:  https://www.facebook.com/achaiasa

   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.