HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κ. Νικολόπουλος: Επαινετή από κάθε άποψη η πραγματοποίηση του Συνεδρίου στα Καλάβρυτα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης. Λογοτέχνης, συγγραφέας, πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών& Αντιδήμαρχο...



Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης.
Λογοτέχνης, συγγραφέας, πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών& Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στον τ. Δήμο Αροανίας Καλαβρύτων
.

Είχα την ευκαιρία να βρεθώ από κοντά, να παρακολουθήσω, αλλά και να παρέμβω, στις εργασίες του Συνεδρίου - ( διημερίδα, τριημερίδα, αν λάβει κανείς υπόψιν του και τις εκδηλώσεις για την επέτειο της μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου από τον Ιμπραήμ)-που πραγματοποιήθηκαν στα Καλάβρυτα στις 2,3 & 4/ Ιουλίου 2021.
Είναι αλήθεια-όπως εξ άλλου συνάγεται και εκ των συμπερασμάτων, καθώς και από την παρουσία υψηλών ομιλητών και παρισταμένων-ότι το Συνέδριο είχε άριστη επιτυχία, καθότι δεν υπήρξε αποστασιοποίηση από την ιστορική αλήθεια για το προβάδισμα της πόλεως και όλης της επαρχίας Καλαβρύτων στην απελευθέρωση της πατρίδας μας το 1821. Και τούτο παρά τις επιβουλές ή προσπάθειες μερικών νεοταξικών, δυστυχώς και κάποιων συμπατριωτών μας, για την διαστρέβλωση της αλήθειας.

Η επιτυχία οφείλεται στον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, στον πρόεδρο της Πανγκαλαβρυτινής Ενώσεως κ. Δημήτριο Βαρβιτσιώτη, στους ηγουμένους των μονών: Αγίας Λαύρας π. Ευσέβιο Σπανό και Μεγάλου Σπηλαίου π. Καλλίνικο Αποστολόπουλο, κι όλα αυτά με την ευλογία και την στήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου.
Βεβαίως δεν μπορούμε να μην υπερτονίσουμε την καθοριστική, αδιάλειπτη και ακούραστη παρουσία του Αγιορείτη μοναχού, πρώην Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους και επίτιμου καθηγητή του διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γ. Μαξίμου Ιβηρίτου εκ Καμενιάνων Καλαβρύτων, καθώς και των άλλων σημαντικών ομιλητών και παρισταμένων.
Τα εύσημα βεβαίως ανήκουν και σ όλους εκείνους που αθόρυβα και ακούραστα εργάστηκαν για την επιτυχία του Συνεδρίου. Τους συγχαίρουμε αληθινά.
Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω τον “αφανή ήρωα”, αεικίνητο δημοσιογράφο κ. Νίκο Κυριαζή, που με συνέπεια, ευπρέπεια και αληθινή υπέρβαση κάλυψε δημοσιογραφικά το όλο φάσμα των εκδηλώσεων και του Συνεδρίου.
Μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου αυτού, αλλά και του προηγούμενου στην Αγία Λαύρα, τα πράγματα πλέον μπαίνουν στη σωστή τους βάση, και αποκαθίστανται - με αδιάσειστα στοιχεία - οι όποιες στρεβλώσεις και παρεκτροπές είχαν δημιουργηθεί στην ιστορία του Καλαβρυτινού τόπου μας και της πατρίδας μας.
Ας διδαχτούμε απ’ την ιστορία μας, ας κρατήσουμε μέσα μας άσβεστη τη φλόγα του εικοσιένα, τις αξίες και τα ιδανικά μας, καθώς και την άδολη αγάπη μας για την πατρίδα, γιατί οι καιροί που έρχονται θα είναι δύσκολοι.








Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.