Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΑΝΕΣΙ: Η εορτή της Αγίας Παρασκευής

Γράφει ο Τρύφωνας Μαντάς Σε κλίμα κατάνυξης, στο πανέμορφο γραφικό εκκλησάκι της, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τον οικισμό, οι κάτοικοι τ...



Γράφει ο Τρύφωνας Μαντάς

Σε κλίμα κατάνυξης, στο πανέμορφο γραφικό εκκλησάκι της, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τον οικισμό, οι κάτοικοι του Μανεσίου γιόρτασαν, την Δευτέρα 26 Ιουλίου, την Αγία Παρασκευή. Παρά το εργάσιμο της ημέρας, αρκετοί Μανεσιώτες και μη, παραβρέθηκαν στη δοξολογία, που τέλεσε ο σεβάσμιος ιερέας του χωριού μας, πάτερ Γεώργιος ο πρεσβύτερος.

Ακολουθήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων κ.α. ενώ αναγνώσθηκε και σχετική εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας, στην οποία τονίσθηκε η ανάγκη της υπεύθυνης τήρησης των μέτρων και της εφαρμογής της εμβολιαστικής καμπάνιας, προς αντιμετώπιση της πανδημίας, από όλους μας.  

Μετά τη λήξη της Θείας λειτουργίας, προσφέρθηκε άρτος  από την Ειρήνη Αντωνοπούλου και αναψυκτικά προσφορά του Νικολάου Αθαν. Κυριαζή. Κατόπιν, στο καφενείο «το Αλώνι», προσφέρθηκαν επίσης καφές αλλά και πατροπαράδοτο γεύμα, με βραστή προβατίνα, για το πανηγυρικό της ημέρας από τον πρόεδρο των χωριών μας  Ιωάννη Κουτρουμάνη.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Καλαβρύτων κ. Καούρης  και κ. Ζησιμόπουλος. Σε κλίμα σύμπνοιας, μόνιμοι κάτοικοι και ετεροδημότες, συζήτησαν και μοιράστηκαν εντυπώσεις, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

«Προσπαθούμε να κρατάμε ζωντανές τις παραδόσεις, φροντίζοντας κι ανακαινίζοντας τα γραφικά εκκλησάκια του χωριού μας, στο μέτρο του δυνατού, ώστε να είναι προσβάσιμα για να τελούνται οι Θείες λειτουργίες. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, ως τοπική Αρχή, με τη συμμετοχή και την συνεισφορά όλων μας, ώστε να διατηρήσουμε τον θρησκευτικό και παραδοσιακό χαρακτήρα του τόπου μας», τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας  Ιωάννης Κουτρουμάνης. 



















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.