HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος από Καλάβρυτα: ΕΔΩ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ (ΦΩΤΟ)

Καθηλωτικός ήταν ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος στην ομιλία του χθες βράδυ στα Καλάβρυτα στα πλαίσια του Συνεδρίου «...



Καθηλωτικός ήταν ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος στην ομιλία του χθες βράδυ στα Καλάβρυτα στα πλαίσια του Συνεδρίου «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: 200 χρόνια, η πρώτη ελεύθερη πόλη»  που ξεκίνησε την Παρασκευή 2 Ιουλίου και ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 3 Ιουλίου, στο "πέτρινο" κτίριο στο κέντρο των Καλαβρύτων. 
Ένα διήμερο συνέδριο εστιασμένο στην τοπική ιστορία, τα Καλάβρυτα ως αφετηρία του Αγώνα του ’21, με παράλληλο στόχο να ορίσει και βασικές αρχές μιας συνεκτικής εξωτερικής πολιτικής και κοινωνικής εξωστρέφειας, για την πρόοδο και εθνική ολοκλήρωση, με σπουδαίες παρουσίες, που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη, ο Δήμος Καλαβρύτων και η Παγκαλαβρυτινή Ένωση.
Ο κος Συρίγος πεπειραμένος Ακαδημαϊκός (είναι νομικός, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, βουλευτής Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και, από τις 4 Ιανουαρίου 2021, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης), δεν άφησε κανένα περιθώριο να αποσπαστεί η προσοχή κανενός από το πολυπληθές ακροατήριο.
Τον Υφ. Παιδείας καλωσόρισαν και απεύθυναν χαιρετισμό στο Συνέδριο, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κος Βαρβιστιώτης, ο Γενικός Αρχιερατικός επαρχίας Καλαβρύτων πρωτ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη μας κ. Ιερώνυμο και ο Αντιπεριφερειάρχης κος Φίλιας
Τον κο Συρίγο προσφώνησε ο καθηγητής κος Καραμπελιάς. 
Το προεδρείο κατά την απογευματινή εναρκτήρια συνεδρία, εκτός του Δημάρχου και του Προέδρου της Π.Ε., αποτέλεσαν οι Φωτόπουλος Αθανάσιος, Ομ. Καθηγητής Ιστορίας Πανεπιστημίου Πατρών και ο Καραμπελιάς Γεώργιος, Ιστορικός και Συγγραφέας 
Ο κος Συρίγος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: "Είναι σημαντικό που το Συνέδριο πραγματοποιείται ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΕΔΩ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ" κα αυτός θα έπρεπε να είναι ο τίτλος του,  εισπράττοντας το θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.
Στην  ομιλία του με θέμα " Δέκα σημεία για τα 200 χρόνια από το 1821 και την αυτοσυνειδησία μας" ανέπτυξε και απάντησε σε δέκα σημαντικά σημεία - ερωτήματα των καιρών μας: "Πρέπει να προσμένωμεν από ξένους την σωτηρία μας; - Η απάντηση ήταν ελληνική υπόθεση και ήταν εθνικοαπελευθερωτική; - Ο ρόλος της θρησκείας και ο ρόλος της Εκκλησίας - Αυτοί που πολεμούσαν ήσαν Έλληνες; - Πως χρηματοδοτήθηκε η επανάσταση; - Ο ρόλος των ξένων - Η μερική πραγμάτωση ενός ονείρου ελευθερίας - Το 1821 σήμερα.
Η ομιλία καθήλωσε τόσο το ακροατήριο, όσο και την τεράστια απήχηση που είχε από τις διδακτικές μεταδώσεις, σε κανάλια επικοινωνίας και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Στο τέλος της ομιλίας του Υφυπουργού, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Παπαδόπουλος, προσέφερε το επετειακό πολυτελές λεύκωμα με το αρχειακό υλικό, από το οποίο αναδεικνύεται ο ρόλος των Καλαβρύτων στην Επανάσταση καθώς και για το επετειακό μετάλλιο εθιμοτυπίας του Δήμου Καλαβρύτων.
Βραβεύσεις 
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των  μαθητών και Δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου στο χωριό Πάος Καλαβρύτων για την πρωτότυπη ιδέα διδασκαλίας των παιδιών σχετικά με τις «Ιστορικές Σημαίες του 1821» και επίσης η βράβευση του Γιώργου Δαλιάνη, για την διαχρονική συνεισφορά του ιδίου και της Μουσικής Οικογένειας στη διατήρησή της αυθεντικής Δημοτικής Μουσικής μας παράδοση, βραβεύσεις τις απένειμε ο ίδιος ο Υφυπουργός.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΌ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ





















 

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.