HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το ρωσικό αεροσκάφος Be-200ChS θα σβήνει πυρκαγιές στην Ελλάδα

Την άφιξη στην Ελλάδα του ρωσικού αμφίβιου πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev-200 (Βe-200ChS) και την επικείμενη συμμετοχή του σε επιχειρήσε...



Την άφιξη στην Ελλάδα του ρωσικού αμφίβιου πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev-200 (Βe-200ChS) και την επικείμενη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών ανακοίνωσε η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec (Ρωσικές Τεχνολογίες).
Το σχετικό συμφωνητικό υπεγράφη στην Αθήνα μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ρωσικής εταιρείας PAO Ilyushin, με τη συνδρομή του Γραφείου Αθηνών της Rostec, ενώ οι σχετικές διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο μεταξύ του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Rostec, Βλαντίμιρ Αρτιακόφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η σύμβαση προετοιμάστηκε με την υποστήριξη του Γραφείου Αντιπροσωπείας της State Corporation Rostec (Κρατικής Εταιρείας Rostec) στην Ελλάδα. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ρωσικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον κ. ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΑΡΤΙΑΚΟΦ (Vladimir Artyakov), Πρώτο Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Κρατικής Εταιρείας Rostec, και τον κ. Νίκο Χαρδαλιά, Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην Ελλάδα, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους ήταν αφετηρία.

«Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν ολοένα μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των ανθρώπων, ειδικά εάν η φυσική καταστροφή λαμβάνει χώρα σε δυσπρόσιτες περιοχές. Η αεροπορία έχει πολλές φορές επιδείξει υψηλή απόδοση και αποτελεσματικότητα στην εξάλειψη των συνεπειών των δασικών πυρκαγιών. Η εκπόνηση καινούργιων μεθόδων πρόσληψης και απόρριψης νερού σε πηγές πυρκαγιάς σε ακραία υδρομετεωρολογικά φαινόμενα προβλέπεται κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Οι Έλληνες εταίροι συμμερίζονται την πεποίθησή μας στις δυνατότητες της Ρωσικής μηχανής και βασίζονται στην αποτελεσματική υποστήριξη στην καταπολέμηση της φωτιάς από τον αέρα», λέει ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΑΡΤΙΑΚΟΦ (Vladimir Artyakov), Πρώτος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Κρατικής Εταιρείας Rostec.

Τα μοναδικά αμφίβια αεροσκάφη Be-200ChS παράγονται από την TANTK named after G.M. Beriev PJSC (μέρος της United Aircraft Corporation (UAC) PJSC της Κρατικής Εταιρείας Rostec). Τα αεροσκάφη έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους στην καταπολέμηση πυρκαγιών στο έδαφος της Ρωσίας.
Το Be-200ChS είναι το μοναδικό αεριωθούμενο αμφίβιο αεροσκάφος στον κόσμο. Αυτό δίνει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα στην ταχύτητα κατά την κατάσβεση των πυρκαγιών. Το Be-200ChS μπορεί να πάρει μέχρι και 12 τόνους νερού. Το αεροσκάφος έχει καλή απόδοση όσον αφορά τον αριθμό των απορρίψεων νερού ανά ώρα. Το αεροσκάφος είναι σε θέση να ρίξει έως και 270 τόνους νερού στο χώρο πυρκαγιάς για έναν ανεφοδιασμό.


Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.