Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Ξεκίνησε το 2ο Θερινό Σχολείο - «Μύθος, Αγώνας, Επανάσταση 1821-2021» σε εκπαιδευτικές δράσεις (ΦΩΤΟ)

Έναρξη για το  2ο Θερινό Σχολείο στην Κλειτορία. Το Θερινό Σχολείο πραγματοποιείται από την ΔΗ.Κ.Ε.Κ. Σπήλαιο Λιμνών Καστριών σε συνεργασία ...



Έναρξη για το  2ο Θερινό Σχολείο στην Κλειτορία. Το Θερινό Σχολείο πραγματοποιείται από την ΔΗ.Κ.Ε.Κ. Σπήλαιο Λιμνών Καστριών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το φετινό έχει θέμα «Μύθος, Αγώνας, Επανάσταση 1821-2021».
Το 2ο Θερινό Σχολείο θα ολοκληρωθεί, σε δύο χρονικές περιόδους (Ά περίοδος 25-7 έως 31-7-21 και Β’ περίοδος από 1-8 έως 7-8-21) με τη συμμετοχή 40 παιδιών, για παιδιά ηλικίας 12-18 ετών, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανά περίοδο από όλη την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας (Αχαία, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία).
Η συμμετοχή των μαθητών είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση παραβρέθηκαν:
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος
Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου
Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ, κ. Κωνσταντίνος Κούκιος
Ο Αντιδήμαρχος Δ. Ε. Κλειτορίας κος Ασημάκης Μιχαλόπουλος
Ο κ. Λεωνίδας Βασιλόπουλος εντεταλμένος του δήμου Καλαβρύτων για τον τουρισμό.
Ο Βοηθός Δημάρχου κος Σωτήριος Δουκλιάς
Ο Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Δήμου Καλαβρύτων Β. Κουτρουλάκης
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Καλαβρύτων Αθανάσιος Μενούνος
Η κα Βασιλική Παπουτσή, Πρόεδρο του Συλλόγου Κλειτορίας και Διευθύντρια του Λυκείου Κλειτορίας
Και η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων, στο θερινό σχολείο της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. Σπήλαιο Λιμνών Καστριών.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ, κ. Κωνσταντίνος Κούκιος, "Οι στόχοι του Θερινού Σχολείου επικεντρώνονται στον  Ήρωα-Αγωνιστή της ‘’διπλανής’’ πόρτας. Με αφορμή το μύθο των σπηλαίων και των αγωνιστών του 1821, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουν τα παιδιά την έννοια του Αγώνα, της Ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας, της Συνεργασίας, της Ενσυναίσθησης, της Αλληλεγγύης, της Συμμετοχής, της Κοινωνικής προσφοράς, της Ψυχικής ισορροπίας και της Περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Παράλληλα θα αναδείξουμε την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της Τέχνης, της Ψηφιακής Τεχνολογίας, της δημιουργίας και της έκφρασης έτσι όπως ορίζονται από ένα κοινό σκοπό".
Το Θερινό Σχολείο τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής), την παιδαγωγική ευθύνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, την συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , την συγχρηματοδότηση του Δήμου Καλαβρύτων, την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και σε συνεργασία με το Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, που προσφέρει ήδη από πέρυσι απλόχερα την τεχνογνωσία και το πολιτιστικό του υπόβαθρο. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.