HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Βλασίας εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Ιερώνυμος (ΦΩΤΟ)

Τη μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου τιμά σήμερα, 15 Ιουνίου, η Εκκλησία μας, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο σεπτός Ποιμενάρχη...



Τη μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου τιμά σήμερα, 15 Ιουνίου, η Εκκλησία μας, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο σεπτός Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ΄Αιγιαλείας κ.κ.Ιερώνυμος.
Ο Μητροπολίτης μας επέλεξε να εορτάσει τα ονομαστήριά του στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίας, όπου σήμερα χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας, συνοδεία του Γενικού Αρχιερατικού επαρχίας Καλαβρύτων πρωτ. Κωνστντίνου Μητρόπουλου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Καλαβρύτων πρωτ. Χρήστου Μπίρμπα, του πρωτ. Αθανασίου Γεωργόπουλου, του Αρχιδιακόνου Νήφωνα και του Ιεροδιακόνου Σπυρίδωνα Αλεξόπουλου.
Ο Ποιμενάρχης μας επέλεξε να εορτάσει ιδιωτικά, ανάμεσα σε στενούς συνεργάτες του και όπως είχε ανακοινώσει, δε θα εορτάσει τα ονομαστήριά του, ούτε θα δεχθεί ευχές και επισκέψεις στο Επισκοπείο λόγω των επικρατουσών συνθηκών.
Να σημειώσουμε οτι στην Ιερά Μονή τέθηκαν σε προσκύνημα Ιερά Λείψανα του Οσίου Ιερωνύμου, όπου ανήκουν πλέον στην Μητρόπολή μας μετά από φροντίδα του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου γέροντος Καλλινίκου.  
Στο τέλος της γεμάτης πνευματικής κατάνυξης Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης ζήτησε να προσεύχονται στο Θεό για τον επίσκοπό τους για να τον ελεεί «κατά το μέτρον της δωρεάς του Χριστού εις αυτόν και να τον ενδυναμώνει στο δύσκολο έργο και την ευθύνη της διαποιμάνσεως του ποιμνίου του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ηγουμένη της Ιεράς Μονής γερόντισσά Φιλαρέτη, προσέφερε μοναστηρικά κεράσματα σε όλους τους παρεβρισκομένους, στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής. 
Ας προσευχηθούμε όλοι μας την ημέρα αυτή, Κλήρος και Λαός, ο Κύριος να δίδει υγεία, να ενδυναμώνει και να ενισχύει τον Πνευματικό μας Πατέρα στην  Αρχιερατική του Διακονία, άλλωστε ο επίσκοπος, συνδέεται άμεσα και με τον Χριστό, γι’ αυτό οι πιστοί έχουμε χρέος «τον επίσκοπον ως αυτόν τον Κυριον προσβλέπειν» και να τον τιμούμε, γιατί «ο τιμών επίσκοπον υπό Θεού τετίμηται». 

ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής






Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.