Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ … ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων κ' Αιγιαλείας εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:  Με πολύ μεγάλη προσοχή αναγνώσαμε το άρθρο της έγκρι...



Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων κ' Αιγιαλείας εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση: 
Με πολύ μεγάλη προσοχή αναγνώσαμε το άρθρο της έγκριτης εφημερίδας Πελοπόννησος της 23ης Ιουνίου 2021 με τον τίτλο «Φούρας vs Ιερωνύμου για τις κατασκηνώσεις», με το οποίο τίθεται ως ζήτημα η μη τήρηση προγραμματικής σύμβασης εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η οποία αφορά στη λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Φιλοξενίας Νέων, «ΟΡΑΜΑ» στα Καλάβρυτα.
Επιθυμούμε λοιπόν, με αισθήματα ευθύνης και αγάπης προς όλους, όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την επαναλειτουργία της Κατασκήνωσης, να ενημερώσουμε για τα κάτωθι:  
Α) Η έκταση των δεκαπέντε στρεμμάτων του κατασκηνωτικού κέντρου αποτελεί νόμιμη και αποκλειστική ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας και έχει παραχωρηθεί με ειδική συμβολαιογραφική πράξη (4131/29/12/1994), εγκεκριμένη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, για την υλοποίηση των ιεραποστολικών της δράσεων
Β) Η σύμβαση αυτή του 1999, η οποία και κατονομάζεται στο άρθρο, είναι μία μονοετής ως προς τη χρηματοδότηση σύμβαση, ύψους, με σημερινή αντιστοιχία χρημάτων, περίπου 250.000 ευρώ. Ανέφερε, μάλιστα,  ότι για δέκα χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009, ο κατασκηνωτικός χώρος θα χρησιμοποιείται από τον Δήμο Καλαβρύτων και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και δη κατά την περίοδο από 1ης Νοεμβρίου έως και 30ης Απριλίου, για την φιλοξενία ερασιτεχνικών ή επαγγελματικών αθλητικών ομάδων, αλλά και μεμονωμένων νέων που αθλούνται τόσο στο Χιονοδρομικό Κέντρο όσο και στο Κέντρο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Καλαβρύτων.
Στο σημείο αυτό είναι χρήσιμο να αναφερθεί ότι, ως αντάλλαγμα της τότε χρηματοδοτήσεως, παραχωρήθηκε έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου στην περιοχή του Σκεπαστού, προκειμένου να δημιουργηθεί Κέντρο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Motocross), το οποίο δυστυχώς δεν γνώρισε την αναμενόμενη επιτυχία.
Γ) Καθ΄ όλη την διάρκεια της προαναφερθείσας σύμβασης (1999-2009), το Κατασκηνωτικό Κέντρο λειτούργησε άψογα και στο πνεύμα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και του Δήμου Καλαβρύτων, καθώς εκπληρώθηκαν στο ακέραιο οι υποχρεώσεις, που απέρρεαν από την συγκεκριμένη σύμβαση.
Δ) Έκτοτε και μέχρι την έξαρση της πανδημίας του covid-19 ο κατασκηνωτικός χώρος φιλοξένησε εκατοντάδες παιδιά και νέους, τόσο από την ευρύτερη Μητροπολιτική μας περιφέρεια, όσο και από την Ελλάδα και το εξωτερικό, γεγονός, το οποίο, ασφαλώς, συνάδει με τον προορισμό και τον σκοπό του αλλά και τον ποιμαντικό σχεδιασμό της Ιεράς Μητρόπολης.
Ε) Η συνεχής πολυετής χρήση των εγκαταστάσεων του Κέντρου, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, που επικρατούν στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων και προπάντων οι νέες προϋποθέσεις, που λόγω της πανδημίας έχουν οριστεί-επιβληθεί για τη λειτουργία αντίστοιχων χώρων μαζικής φιλοξενίας, αναγκάζουν την Ιερά Μητρόπολη να προβεί σε ουσιαστική αναβάθμιση των υπαρχουσών κτιριακών υποδομών διακόπτοντας, έτσι, προσωρινά την λειτουργία του. 
Ωστόσο, η εξεύρεση των απαραιτήτων οικονομικών πόρων, ιδιαίτερα αυτή την εποχή της εκτεταμένης και παρατεταμένης οικονομικής δυσχέρειας, αποτελεί διαδικασία εξόχως δύσκολη και επίπονη. Σημαντικό είναι, όμως, ότι η Τοπική Εκκλησία έχει ήδη ξεκινήσει με την εκπόνηση ειδικών μελετών και την άοκνη προσπάθεια εξεύρεσης πόρων.
Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, όντας ο ίδιος νέος, τόσο στο αξίωμα όσο και στην ηλικία, είναι εκείνος, ο οποίος υποφέρει περισσότερο από τη δεδομένη συγκυρία, αφού δεν θα μπορέσει να έρθει σε άμεση επικοινωνία και συναναστροφή με τους νέους, κάτι το οποίο διακαώς επιθυμεί και αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία.
Παρά ταύτα  η πηγαία και γνήσια αγάπη του για τη νεολαία δεν του επιτρέπει να αγνοήσει και να παραβεί τις προτροπές-εντολές των αρμοδίων αρχών αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα Μέγιστο κριτήριο της απόφασής του αποτελεί αποκλειστικά και μόνον το συμφέρον, η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών τους.
Για τον λόγο αυτό απευθύνει πρόσκληση σε όλους, όσοι αγαπούν πρώτα τα παιδιά και έπειτα την περιοχή να συστρατευθούν μαζί του στην εργώδη αυτή και πολυδάπανη προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των κατασκηνωτικών υποδομών και να συνδράμουν παντοιοτρόπως το σημαντικό αυτό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο θα επιφέρει πολυεπίπεδη τοπική ανάπτυξη, προσφορά νέων θέσεων εργασίας και, κυρίως, πνευματική και πολιτιστική δροσιά στο άνυδρο πνευματικό τοπίο της περιοχής και της εποχής μας!

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.