HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με ροδοπέταλα και μπαλοθιές οι Κρητικοί υποδέχθηκαν το Λάβαρο του Έθνους το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις εκδηλώσεις για την Μάχη του Οροπεδίου Λασιθίου το 1867 βρίσκεται από χθες το Λάβαρο της Επανάστασης των Ελλήνων. Αυτό το σύμβολο στο ...



Στις εκδηλώσεις για την Μάχη του Οροπεδίου Λασιθίου το 1867 βρίσκεται από χθες το Λάβαρο της Επανάστασης των Ελλήνων. Αυτό το σύμβολο στο οποίο την 17η Μαρτίου του 1821, ανήμερα της εορτής του Πολιούχου των Καλαβρύτων Αλέξιο, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, όρκισε προεστούς και επισκόπους του Μοριά, ενόψει του αιματοβαμμένου αγώνα που οδήγησε στην ελευθερία. 
Το Ιερό Λάβαρο το Έθνους που μετέφερε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Ευσέβιος Σπανός, έτυχε θερμής υποδοχής από τους πάντα φιλόξενους Κρητικούς, με παραδοσιακές μπαλοθιές και ροδοπέταλα

Το λάβαρο θα παραμείνει έως το πρωί της Δευτέρας και θα βρίσκεται στη Μονή Κρουσταλένιας του Οροπεδίου Λασιθίου, που φυλάσσεται το λάβαρο της Μάχης του Οροπεδίου.
Δύο μνημεία της ιστορίας, που συμβολίζουν τα ιδανικά των Ελλήνων εμπνέοντας με δύναμη, αδελφικότητα και πίστη στον αγώνα της ελευθερίας.

Καλωσόρισμα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη
«Mε ιδιαίτερη συγκίνηση υποδεχόμαστε σήμερα στο Οροπέδιο του Λασιθίου, στην ιστορική Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρουσταλλένιας, το Ιερό Λάβαρο της Επανάστασης από την Αγία Λαύρα. Το μοναστήρι που σημάδεψε τη νεότερη ιστορία του ελληνικού κράτους. Που έδωσε τη δύναμη σε έναν υπόδουλο λαό να σηκώσει το κεφάλι, να ορκιστεί στα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας. για την Ελευθερία ή το Θάνατο. Με τον ίδιο σεβασμό υποκλινόμαστε και σήμερα μπροστά στο μεγάλο κατάλογο των Κρητικών, που από το Οροπέδιο του Λασιθίου το Μάη του 1867, άναψαν μια άλλη μεγάλη φλόγα για να φωτίζει μαζί με την Ιερή Φλόγα του Αρκαδίου, τις γενιές των Ελλήνων. Στις αλλεπάλληλες επαναστάσεις της Κρήτης, ο Κρητικός λαός έδωσε μεγάλες μάχες, για εθνικές αξίες και μεγάλες αρετές.
Μια τέτοια μεγάλη στιγμή ήταν και η Μάχη του Λασιθίου. Μια ιστορική στιγμή ορόσημο για την Κρήτη, για την Ελλάδα αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο», τόνισε κατά το χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.


Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.