HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα η Περιφερειακή Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας Ευσταθία Γιαννιά

Τα Καλάβρυτα επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου, η Περιφερειακή Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Ελλάδας, κα Ευσταθία Γιαννιά....



Τα Καλάβρυτα επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου, η Περιφερειακή Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Ελλάδας, κα Ευσταθία Γιαννιά. Η κα Γιαννιά , συνοδευόμενη από τον Προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής προστασίας κο Νίκο Γυφτάκη, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κο Αθανάσιο Παπαδόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου, υπευθύνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κο Καούρη και του Υποδιοικητή της Π.Υ.Καλαβρύτων Γιώτη Αινεία. Αντικείμενο της συνάντησης, η ενημέρωση αλλά και ο συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων για την διασφάλιση της προστασίας των πολιτών από κάθε κίνδυνο.
Εμπειρία - Συντονισμός
Η κα Γιαννιά ηγείται ως Συντονίστρια του νεοσύστατου περιφερειακού επιχειρησιακού κέντρου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας και έχει την ευθύνη του συντονισμού όλων των φορέων της Πολιτικής Προστασίας. Η μεγάλη της εμπειρία (αντιστράτηγος εα της ΕΛΑΣ), είναι αυτή, που διασφαλίζει την συνεργασία, τη συνέργια και τη διαλειτουργικότητά τους.
Όπως επισήμανε η κα Γιαννιά, «για πρώτη φορά συστήνεται και στην Δυτική Ελλάδα ένας αποκεντρωμένος μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης κινδύνων, όπως επίσης και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, οι οποίες πλέον θωρακίζονται, ώστε να έχουν την απαραίτητη οργάνωση και τον συντονισμό, προκειμένου να ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά σε κάθε φυσική και τεχνολογική καταστροφή ή απειλή».

Εποικοδομητική και παραγωγική συνεργασία
Ο κος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε την κα Γιαννιά για την επίσκεψή της, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Καλαβρύτων, είναι απόλυτα συντονισμένος με τις υπηρεσίες για το καλύτερο αποτέλεσμα, είναι και θα παραμείνει αρωγός στο έργο της Πολιτικής Προστασίας και η συνεργασία τους θα είναι εποικοδομητική και παραγωγική.
Η κα Γιαννιά, τέλος, επισκέφθηκε τις Εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων και έπειτα το Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων, όπου  είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Τμήματος Βασίλειο Σταθούλια.  

Συντονίστρια Αντιστράτηγος
Η Ευσταθία Γιαννιά είναι αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές» του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και της σχολής αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.
Επίσης, επιλέχθηκε ως η πρώτη γυναίκα αστυνομικός να συμμετάσχει σε αποστολή εκπαίδευσης στις ΗΠΑ με αντικείμενο τη «Διαχείριση κρίσεων – διαπραγματεύσεις», ενώ ήταν μεταξύ των 20 πρώτων αξιωματικών που στελέχωσαν το 2002, τη νεοϊδρυθείσα τότε, ομάδα διαπραγματευτών στην ΕΛ.ΑΣ. Στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας της υπηρέτησε σε θέσεις υψηλής ευθύνης και έχει χειριστεί κρίσιμες καταστάσεις.

ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής





Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.