HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΝΑΣΙΩΤΗΣ: Τα πρώτα λίγα λεπτά και μετά... Ή ζεις ή πεθαίνεις

Με αφορμή το χθεσινό σοκαριστικό περιστατικό της κατάρευσης του Κρίστιαν Ερικσεν στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία στο πλαίσιο του Eur...



Με αφορμή το χθεσινό σοκαριστικό περιστατικό της κατάρευσης του Κρίστιαν Ερικσεν στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία στο πλαίσιο του Euro 2020, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλαβρύτων και ιατρός, Θόδωρος Νασιώτης προχώρησε σε μια παρέμβαση-κάλεσμα για τη σημασία ύπαρξης και γνώσης χρήσης των απινιδωτών.
Αναλυτικά ο κ. Νασιώτης αναφέρει στην παρέμβασή του:
Τα πρώτα λίγα λεπτά και μετά... Ή ζεις ή πεθαίνεις
Με αφορμή το γεγονός της καρδιακής ανακοπής που υπέστη ο Δανός ποδοσφαιριστής στον αγώνα Δανίας Φινλανδίας και που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ θα ήθελα να απευθυνθώ στους νέους μας στους δικούς μας νέους του Δήμου μας  ( γιατί αν συμπεριλάβω στην πρόσκλησή μου και εμάς τους γέρους αυτοί θα ακούσουν ότι έχεις να πεις μόνο εάν θα υπάρχουν κάμερες φωτογραφίες τηλεόραση για να βγουν μπροστά να πουν τι "ωραίοι" που είναι  )

 Δύο φορές σε αυτή τη διετία της νέας Δημοτικής Αρχής και εν μέσω πανδημίας διενεργήσαμε δύο σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης και παροχής πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιιρεία επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στα Καλάβρυτα 4/10/2020 και στα Τριπόταμα 18/10 2020
Προμηθευτήκαμε και διαθέσαμε σε όλες τις Δημοτικές ενότητες(και όχι μόνο ) απινιδωτές. (Κλειτορία Δάφνη Τριπόταμα, Λυκούρια Αστυνομία Πυροσβεστική Γήπεδο,  Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας )
Εκπαίδευσαμε αστυνομικούς, πυροσβέστες για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη χρήση του απινιδωτή. Αλλά επειδή η συχνή επανάληψη είναι η μητέρα της γνώσης θα το ξανακάνουμε με την συμμετοχή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Για αυτό απευθύνομαι στους νέους μας. Ελάτε τώρα που έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες συγχρωτισμού αφού υποχωρεί η πανδημία. Ελάτε να μάθετε πέντε πράγματα που μπορεί αύριο να σώσουν μία ζωή.Ελάτε να μάθετε πώς να χειρίζεστε τον απινιδωτή, γιατί αν βρεθείτε σε μία τέτοια κατάσταση σαν την χθεσινή, που όλοι μας βιώσαμε στην τηλεόραση, μόνο οι δικές σας γνώσεις και ενέργειες θα μπορέσουν να διαμορφώσουν μία ευτυχή κατάληξη.
Γιατί όπως θα καταλάβατε όλοι σας ότι έγινε (και έγινε καλά) έγινε μέσα στο γήπεδο. Το Νοσοκομείο απλώς παρέλαβε έναν ζωντανό άνθρωπο.
Γιατί η ζωή η ο θάνατος παίζονται στα πρώτα λεπτά.

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.