HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πανελλήνιο ενδιαφέρον για το 41ο Πανελλήνιο Πέρασμα του Βουραϊκού - Τα μέτρα - Η εκδήλωση - Χάρτης

Αύριο η ετήσια «μεγάλη παράσταση», το 41ο Πανελλήνιο Πέρασμα του Βουραϊκού που επιστρέφει μετά από ένα χρόνο διακοπής λόγω της πανδημίας κ...



Αύριο η ετήσια «μεγάλη παράσταση», το 41ο Πανελλήνιο Πέρασμα του Βουραϊκού που επιστρέφει μετά από ένα χρόνο διακοπής λόγω της πανδημίας και το ενδιαφέρον από τους φίλους της πεζοπορίας, της περιήγησης και της ορειβασίας, έχει ήδη ανάψει.
Την ίδια ώρα οι διοργανωτές της εκδήλωσης, ο Σύλλογος Ορειβασίας και Αναρρίχησης Καλαβρύτων με τους συμπαραστάτες του, το Δήμο Καλαβρύτων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα και τις Αντιπεριφέρειες της Π.Ε. Αχαΐας και Περιβάλλοντος δίνουν τις δικές τους εξετάσεις για ένα ασφαλές πέρασε μέσα από το μοναδικής ομορφιάς Φαράγγι, με θέληση να σηματοδοτήσουν και το ασφαλές πέρασμα στην επόμενη ημέρα της πανδημίας.

«Μετά από τέσσερις δεκαετίες, ειδικά για φέτος δίνουμε εξετάσεις ωριμότητας και προσήλωσης στο στόχο μας, να οργανώσουμε μια γιορτή της φύσης και του περιβάλλοντος, ξεπερνώντας κάθε ανασφάλεια, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική απόδραση μετά από 1,5 χρόνο εγκλεισμού λόγω της πανδημίας.
Παρά το γεγονός ότι αρχικά είχαμε αποφασίσει να ακυρώσουμε την εκδήλωση, η Δημοτική αρχή των Καλαβρύτων και προσωπικά ο δήμαρχος Αθ. Παπαδόπουλος, ανέλαβε την ευθύνη για την διοργάνωση ενώ έχουν ήδη προστρέξει για τη μεγάλη γιορτή του Περιβάλλοντος, αυτό το Σαββατοκύριακο, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ.Δημητρογιάννης και Μπονάνος, τους οποίους και ευχαριστούμε» αναφέρει στην «Γ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ορειβασίας Πεζοπορίας και Αναρρίχησης Χαρ. Ερμείδης.



 

ΤΑ ΜΕΤΡΑ
Πάνω από 40 άτομα, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τους διοργανωτές, θα έχουν ταξινομηθεί σε έξι σημεία της διαδρομής (Ζαχλωρού Πόρτες, Τρικλιά, Μεγάλη Γέφυρα, Δικαστήριο, Νιάματα) προκειμένου να επιβλέπουν το Πέρασμα.
«Ειδικά για φέτος σε κάποια σημεία θα πρέπει να δείξουμε προσοχή, ο Σ.Σ. στα Τρικλιά θ είναι κλειστός με ευθύνη της ΕΟΔ και στα Νιάματα η υποδοχή δεν θα περιλαμβάνει τα συνήθη δώρα και εδέσματα αλλά μόνο νερό,. Συστήνουμε στους επισκέπτες και κυρίως τους ομαδάρχες να είναι υπεύθυνοι σε σχέση με τα μέτρα για τον κορωνοϊό και να έχουν προμηθευτεί υγρά καθώς για ένα δίωρο δε θα έχουν πηγή για να προμηθευτούν νερό. Η πρώτη στάση στο Σ.Σ. στη Ζαχλωρού θα είναι το κατάλληλο σημείο για να προμηθευτούν όλοι υγρά για τη διαδρομή. Θα τους περιμένουμε όλους ασφαλώς με άφθονα υγρά στο τέλος της διαδρομής» αναφέρει ο κ.Ερμείδης.

Η ΕΚΔΉΛΩΣΗ      
Σήμερα Σάββατο 5/6/2021 το απόγευμα, στο κτίριο Πέτρινο στα Καλάβρυτα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων θα διεξαχθεί εκδήλωση για την Κλιματική αλλαγή και την κυκλική οικονομία, την Προστασία του Περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Με ώρα έναρξης 8:00 μμ. μιλούν οι Λάμπρος Δημητρογιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Περιβάλλοντος (Κλίμα-Οικονομία), Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών (Πράσινες Συμβάσεις), Αθ. Παπαδόπουλος, (Περιβάλλον – Ποιότητα ζωής), Χαρ. Ερμείδης (Οικολογία – Τουρισμός στα Καλάβρυτα) και δρ. Δημ. Σταθακόπουλος (παρουσίαση Σ.Σ. Καλαβρύτων & Θεματικό Πάρκο για το ’21). «Θα τιμήσουμε και φέτος τη συμμετοχή, στο πρόσωπο κάθε ομαδάρχη αλλά και τους μεγάλους μας φίλους, τους μικρότερους επισκέπτες αλλά και το μεγαλύτερο σε ηλικία ορειβάτη και πεζοπόρο. Ειδικά φέτος τιμούμε από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν στον φετινό "10ήμερο μαραθώνιο αγώνα" προκειμένου να προλάβουμε όλες τις διαδικασίες. την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων και τους Δημοτικούς υπαλλήλους που με καλοσύνη και προθυμία συνεργάστηκαν μαζί μας» καταλήγει ο κ.Ερμείδης.


Όπως ενημερωθήκαμε πριν από λίγο, αύριο Κυριακή 5 Ιουνίου, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί το 41ο Πανελλήνιο Πέρασμα του Βουραϊκού η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέστειλε τα δρομολόγια του Οδοντωτού, για λόγους ασφαλείας όπως επικαλείται,
Η πληροφορία είχε έρθει από πολύ νωρίς σήμερα και έγιναν μεγάλες προσπάθειες από πλευράς Δημάρχου κου Παπαδόπουλου για να μην οριστικοποιηθεί, αυτή η απόφαση.
Δυστυχώς αυριο στην μεγάλη γιορτή του Βουραΐκού θα απουσιάζει ο μόνιμος κάτοικός του ο Οδοντωτός.
Για την εξυπηρέτηση των περιπατητών θα υπάρχουν λεωφορεία 
 

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.