HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Το εμβόλιο της Pfizer και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson σε διπλή εμβολιαστική γραμμή

Σημαντική μέρα η 5η Μαΐου για την εμβολιαστική εκστρατεία "Ελευθερία" αφού ξεκινούν οι εμβολιασμοί (και) στη χώρα μας με ένα ακόμη...



Σημαντική μέρα η 5η Μαΐου για την εμβολιαστική εκστρατεία "Ελευθερία" αφού ξεκινούν οι εμβολιασμοί (και) στη χώρα μας με ένα ακόμη εμβόλιο, το τέταρτο εγκεκριμένο σκεύασμα για τη λοίμωξη Cοvid-19, αυτό της Johnson&Johnson.
Η Ελλάδα έχει παραλάβει μικρή ποσότητα των μονοδοσικών εμβολίων της Johnson&Johnson -μερικές δεκάδες χιλιάδες- και αναμένεται να παραλάβει συνολικά περίπου 1,3 εκατομμύρια εμβόλια ως το τέλος Ιουνίου. Πρόκειται για παραλαβή, που εφόσον εξελιχθεί ομαλά, θα θωρακίσει ισάριθμους πολίτες, δηλαδή 1,3 εκατομμύρια άτομα, δίνοντας μεγάλη ώθηση στην εμβολιαστική εκστρατεία.
Στα Καλάβρυτα
Από την Τετάρτη 5 Μαΐου, ξεκινά μια δεύτερη εμβολιαστική γραμμή, στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων. Έτσι θα λειτουργούν καθημερινά δύο εμβολιαστικές γραμμές, η μία με το μονοδοσιακό εμβόλιο της Johnson & Johnson και η άλλη όπως ξεκίνησε από την αρχή της "επιχείρησης ελευθερία" με το εμβόλιο της Pfizer (δυο δόσεων). 
Στόχος του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, από τον επόμενο μήνα, να εμβολιάζονται περίπου 3.300 άτομα το μήνα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κάλυψη με περίπου 4.000 εμβολιασμών, με το σκεύασμα της Pfizer, δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Παρά τις δυσκολίες, δεν χάθηκε ούτε μια πολύτιμη δόση ενώ εμβολιάστηκαν, εκτάκτως στα Καλάβρυτα, εκατοντάδες ομάδες υψηλού κινδύνου, αστυνομικοί κλπ., από την Πάτρα και άλλες περιοχές.
Όπως μας δήλωσε η διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Ιωάννα Σφυρή, «η λειτουργία της 2ης εμβολιαστικής, απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία καθώς το Νοσοκομείο μας θα πρέπει να λειτουργεί με την παροχή ιατρικής βοήθειας σε Covid και μη, περιστατικά. Για τον λόγιο αυτό και με γνώμονα την προστασία των ασθενών, θα υπάρξουν οι απαραίτητες κτιριακές παρεμβάσεις, ώστε να διαμορφωθεί ανεξάρτητη είσοδος και χώρος για το εμβολιαστικό κέντρο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα και προφυλάξεις για όσους εισέρχονται στο Νοσοκομείο, όπως κάναμε μέχρι σήμερα».


Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.