HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Μνημόσυνο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό

Πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 30/05/2021 στον Ι. Ναό του Αγ. Δημητρίου Κλειτορίας, το μνημόσυνο του Π.Π. Γερμανού. Στην τελετή, η οποία δ...



Πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 30/05/2021 στον Ι. Ναό του Αγ. Δημητρίου Κλειτορίας, το μνημόσυνο του Π.Π. Γερμανού.
Στην τελετή, η οποία διοργανώθηκε από το Σύλλογο Καλαβρυτινών Πειραιώς “Η Αγία Λαύρα” υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων, παραβρέθηκαν ο βουλευτής ΝΔ Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρης, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κλειτορίας Ασημάκης Μιχαλόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Δουκλιάς (βοηθός δημάρχου) και Β. Κουτρουλάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς Αθ. Χρονόπουλος, ο Υποδιοικητής Α.Τ. Κλειτορίας Β. Μαγκλάρας, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Καλαβρύτων Γιώτης Αινείας, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο βοηθός Δημάρχου Σωτήρης Δουκλιάς, παρέδωσε στον πρόεδρο του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς κ. Αθ. Χρονόπουλο, το λεύκωμα και και το μετάλλιο του Δήμου Καλαβρύτων για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Πατήρ κ Νικόλαος Παπαϊωάννου. 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Καλαβρυτινών Πειραιά κ. Αθανάσιος Χρονόπουλος μεταξύ τών άλλων τόνισε:
"Ο ανδριάντας στην Κλειτορία, έγινε γιά να αφυπνίσουμε, την εν υπνώσει τελούσα τοπική και εθνική μας Ιστορία. Την 9 Μαρτίου ο αοίδιμος Ιεράρχης και οι συν αυτώ, ως ο των Καλαβρύτων Δεσπότης Προκόπιος κλπ έπεισαν τους Τούρκους να τους επιτρέψουν να γυρίσουν στην Αγία Λαύρα. Η 9 Μαρτίου από τυπικής και ουσιαστικής πλευράς είναι η ημερομηνία που αποτελεί ορόσημο γιά την έναρξη της εθνικοαπελευθερωτικής μας επανάστασης. Εάν πήγαιναν στην Τρίπολη επανάσταση δεν θα γινόταν. Το πρώτο επίσημο ΟΧΙ. ΟΧΙ στην Κλειτορία. Και αμέσως μετά άναψε το ντουφεκίδι σε όλη την Πελοπόννησο. Η Αγία Λαύρα, με τον Δεσπότη αμέσως στον αγώνα, Η ηρωική αδούλωτη Μάνη επίσης. Φλέγεται όλη η Πελοπόννησος. Προτείναμε η ημερομηνία της 9 Μαρτίου να γίνει τοπική αργία, και η οδός εξόδου από την Κλειτορία να ονομαστεί στο όνομα του Επισκόπου όπου θα συναντά την οδό εισόδου της πόλεως των Καλαβρύτων που φέρει το όνομά του μετα φυσικά παρέμβαση του συλλόγου μας. Αποτελεί ουσιαστικά την κομβική ημερομηνία ενάρξεως του αγώνα, δεν αμφισβητείται το Ιστορικό γεγονός και προηγείται όλων των άλλων τοπικών και ευρύτερα πολεμικών επεισοδίων. Δηλαδή μπορεί να θεωρηθεί η μητέρα και οι άλλες χρονολογικά επαναστατικές.. ημερομηνίες του Μαρτίου θυγατέρες.

Ο δίσκος με τα σπερνά για τον εθνεγέρτη επίσκοπο, είναι δωρεά της οικογένειας Παναγιώτου Ανδρουτσοπούλου και από την μητέρα του Γεωργία, στο μνημόσυνο του εθνεγέρτη Π.Π. Γερμανού σήμερα στην Κλειτορία Καλαβρύτων.




Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.