HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑΧΡΟΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ-ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ

Με σεμνότητα και ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήσαμε σήμερα τον Π. Π. Γερμανό. Τον ιεράρχη αυτό της εκκλησίας μας που στις 17 Μαρτίου 1821, όρκι...



Με σεμνότητα και ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήσαμε σήμερα τον Π. Π. Γερμανό. Τον ιεράρχη αυτό της εκκλησίας μας που στις 17 Μαρτίου 1821, όρκισε τους αγωνιστές και ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης στην Αγία Λαύρα κηρύσσοντας επίσημα την έναρξη του αγώνα που είχε σαν αποτέλεσμα και την πρώτη απελευθέρωση ελληνικής πόλης, αυτής των Καλαβρύτων, 21 Μάρτη 1821. Οι εκδηλώσεις έγιναν σε ειδικό μνημείο που έχουμε κατασκευάσει εδώ και χρόνια, στον αύλειο χώρο του σπηλαιώδους ναού της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στο Δροβολοβό Καλαβρύτων. Στο όνομα του Π. Π. Γερμανού τιμήσαμε και όλους τους αγωνιστές του 1821, εν όψει της διακοσιετηρίδος από τότε  και τις ενταγμένες στο φάσμα των εκδηλώσεων δράσεις μας, που έχουμε προγραμματίσει και πραγματοποιούμε καθ’ όλο το έτος ως Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών μαζί με τους λοιπούς φορείς των χωριών μας.
   Τιμήσαμε την λαμπρή αυτή περίοδο της ιστορίας μας απλά και αληθινά, όπως αυτή γράφηκε από τους πρωταγωνιστές και χαράχτηκε στις μνήμες των Ελλήνων. Αυτή δεν υπακούει σε στρεβλώσεις, ιδεοληψίες, προεδρικά διατάγματα, παραχαράξεις. Δεν μπαίνει σε καμία  ζυγαριά και δεν παζαρεύεται έναντι οικονομικών οφελών, αναγνωρισιμότητας, και οποιουδήποτε άλλου ανταλλάγματος. Μα προπάντων αυτή δεν αλλάζει από τις αρρωστημένες αντιλήψεις κάποιων κουφιοκέφαλων, που στην παρέλαση της Αθήνας στις 25 Μαρτίου στοίχισαν για πρώτη φορά το Ιστορικό Λάβαρο της Αγίας Λαύρας-που ανεμίζει στις κορυφές του Χελμού-πίσω απ’ το ακρωτήριο Μαλέας και τα μπαϊράκια της Μάνης.
   Δόξα και τιμής στον Π. Π. Γερμανό!! Δόξα και τιμή στους αγωνιστές της Ελευθερίας!! Δόξα και τιμή στο εικοσιένα!!
Για το Σύνδεσμο Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών, ο πρόεδρος
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης


Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.