HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Αίγιο τίμησε με λαμπρότητα την Παναγία Τρυπητή

Με λαμπρότητα και παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη τιμήθηκε χθες η μεγάλη εορτή και πανήγυρις της Παναγίας Τρυπητής με τον Υπο...



Με λαμπρότητα και παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη τιμήθηκε χθες η μεγάλη εορτή και πανήγυρις της Παναγίας Τρυπητής με τον Υπουργό να δηλώνει -παρουσία τοπικών πολιτικών, δημοτικών παραγόντων, αγροτοσυνδικαλιστών και αγροτοσυναιτεριστών- φίλος της πόλης και ιδιαίτερα των ανθρώπων με τους οποίους βρισκόταν σε συχνή επαφή, όσο διατηρούσε το προηγούμενο χαρτοφυλάκιό του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.                     
Νωρίς το πρωί χθες, στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Τρυπητή, χοροστάτησε ο αιγιώτης στην καταγωγή Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλος συμπαραστατούμενος από τον οικείο Μητροπολίτη κ.κ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο.
Τον κ.Βορίδη υποδέχθηκε επισήμως στην Παναγία Τρυπητή ο Δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος και πολυμελής αντιπροσωπεία της Δημοτικής αρχής.                    Τον Υπουργό Εσωτερικών συνόδευσαν στο ναό αλλά και αργότερα στο γεύμα του Δήμου ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, οι βουλευτές Αγγελος Τσιγκρής, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσονας Φωτήλας και Σία Αναγνωστοπούλου, ο  Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.
Ιδιαίτερα συγκινητική η ομιλία του σεβασμιωτάτου κ.κ.Παύλου, ο οποίος ζήτησε από κλήρο και λαό της ιδιαίτερhς του πατρίδας, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, «να προσευχηθούμε με πίστη και μετάνοια, ζητώντας από την Παναγία μας να εκλιπαρήσει Υιό της, για τη Σωτηρία της Πατρίδας μας από την πανδημία».
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε μικρή περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας πέριξ του ναού, ενώ ακολούθησε μικρή δέηση στον προαύλιο χώρο.

ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ
Μετά το πέρας της μικρής λιτάνευσης της θαυματουργού εικόνος ο κ.Βορίδης επισκέφθηκε το αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο, όπου παρακάθισε σε γεύμα στο κτίριο Παναγιωτόπουλου στο οποίο παρακάθισαν περιορισμένος κύκλο προσώπων, λόγω των μέτρων για την πανδημία.
Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την τιμή προς την πόλη, ζήτησε τη στήριξή του για μια σειρά πολιτικών αιτημάτων με κύριο τη διατήρηση του πρώην ΤΕΙ Φυσιkοθεραπείας στο Αίγιο αλλά και το αίτημα για την ίδρυση της νέας Σχολή «Οίνου και Αμπέλου» στην Αιγιάλεια.   
Ο κ.Καλογερόπουλος ευχαρίστησε μάλιστα… προκαταβολικά τον κ.Βορίδη για την στήριξη αυτού του αιτήματος, υπενθυμίζοντας ότι από τη θέση του στο ΥΠ.Α.Α&Τ. είχε προωθήσει την ένταξη του προγράμματος Αναμπέλωσης στο Ταμείο Ανάκαμψης με ποσό 500 εκατ. ευρώ. Οίνος, Σταφύλι και Κορινθιακή σταφίδα θα είναι στο πρόγραμμα αυτό και, πάνω σε αυτή τη βάση, παραγωγικής ανασυγκρότησης για την ανάκαμψη της γεωργικής παραγωγής μετά την πανδημία, μπορεί να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί η ίδρυση της σχολής.
Ο κ.Βορίδης στη αντιφώνησή του τόνισε ότι επιδιώκει καλή συνεργασία σε μόνιμη βάση με την πόλη και δεσμεύτηκε ότι θα είναι πάντα κοντά, έτοιμος να βοηθήσει την περιοχή.
«Σε συνεργασία με τους δήμους και την τοπική αυτοδιοίκηση θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε σημαντικά έργα υποδομής για να τα χαρούν οι δημότες, αλλά και να έχουμε απορροφητικότητα, γεγονός το οποίο έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη στην χώρα» ανέφερε για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Αναφορικά με τους οικονομικούς πόρους του προγράμματος, «έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις, για έργα υποδομής στην τοπική αυτοδιοίκηση, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ» είπε.
Δεσμεύθηκε τέλος ότι μετά το τέλος της καραντίνας θα βρεθεί και οικογενειακά για προσκύνημα σε Μοναστήρια και Ιερά Προσκυνήματα της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας.   

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε.Σ.
Θερμή υποδοχή στον κ.Βορίδη επιφύλαξαν το μεσημέρι η διοίκηση και μέλη του Δ.Σ. της Παναιγιάλειας Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. «Καλωσορίζουμε ένα φίλο και γνώστη των προβλημάτων μας» τόνισε κατά την προσφώνησή του ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ. Θανάσης Σωτηρόπουλος.        
Ο κ.Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε στην θητεία του κ.Βορίδη σατο ΥΠ.Α.Α&Τ. και τη συμβολή του ώστε η Π.Ε.Σ. να αποτελέσει ιδρυτικό μέλος της ομάδας ελαιοπαραγωγών συνεταιρισμών (Ο.Ε.Φ.) αλλά και την ένταξη της Σταφίδας στις χρηματοδοτήσεις και προοπτικές που προδιαγράφει η αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο κ.Βορίδης τόνισε ότι απαιτούνται ακόμη αρκετά να γίνουν προκειμένου τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης να περάσουν στην παραγωγική οικονομία, τόνισε όμως ότι σε καλή και αγαστή συνεργασία με το νέο Υπουργό Σπ. Λιβανό, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Δυτική Ελλάδα, θα προωθηθούν οι σχετικές δράσεις για την άμεση αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου.      
Στη συνάντηση στην Π.Ε.Σ. παρέστησαν μεταξύ άλλων, μέλη του Δ.Σ. της Παναιγιάλειας, οι δύο αντιπρόεδροι της Π.Ε.Σ. κ.κ.Μιχαλόπουλος και Καρέλης καθώς και ο διευθυντής κ.Σταυρόπουλος.   

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.