HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Συνεδρίασε το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας - Σε ετοιμότητα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 11 Μαΐου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) του Δήμου Καλαβρύτων, υπό τον Αντιδήμαρχο, Σπύρο Καούρ...



Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 11 Μαΐου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) του Δήμου Καλαβρύτων, υπό τον Αντιδήμαρχο, Σπύρο Καούρη, με αντικείμενο την βέλτιστη προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και η διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού μεταξύ όλων των υπηρεσιών και συναρμόδιων φορέων.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, οι Αντιδήμαρχοι κοι Ζησιμόπουλος, Μιχαλόπουλος, Ροδόπουλος, ο βοηθός Δημάρχου κ. Λιακόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων κ. Καναβός, ο Διοικητής του Α.Τ.Καλαβρύτων κ. Σταθούλιας, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαβρύτων κα Σφυρή, ο Προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών κος Σωτηρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραΐκού κος Ρουσινός, από την Πολιτική προστασία οι κ. Λεχουρίτης και Ρηγόπουλος, ο εκπρόσωπος των εθελοντών κος Μπαχάς και ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ κ. Κοντογιώργης.

Κατά τη συνεδρίαση, έγινε αναφορά στα διαθέσιμα οχήματα των υπηρεσιών, και ο συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων και αποφασίστηκε η εφαρμογή προγραμμάτων εκτέλεσης έργων αντιπυρικής προστασίας, προγραμμάτων προστασίας και μείωσης κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς και η δρομολόγηση μέτρων πρόληψης. Επίσης, αποφασίστηκε η ενημέρωση κοινού και εμπλεκόμενων φορέων, η ετοιμότητα δυναμικού και μέσων στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών, η λήψη αποφάσεων και δράσεις ετοιμότητας για την αποτελεσματική διαχείριση περιπτώσεων  και τέλος η σύγκληση του Συντονιστικού, όποτε και όταν χρειαστεί.  
Αποφασίστηκε τέλος η σύγκλιση συμβουλίου Προέδρων Κοινοτήτων σε κάθε δημοτική ενότητα. 
















Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.