Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Classic Header

{fbt_classic_header}
2023

Breaking News

latest

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο ανάδειξης Αρχαίου Κλείτορα και Πηγών Λάδωνα - Συνάντηση Παπαδόπουλου με εκπροσώπους Συλλογικών Φορέων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ. ΑΘ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΛΕΙΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΗ...
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ. ΑΘ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΛΕΙΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΟΥ ΛΑΔΩΝΑ.

Γράφει ο Τάκης Μπαλφούσιας
Την Κυριακή 16/05/2021 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Αθανασίου Παπαδόπουλου με εκπροσώπους Συλλογικών Φορέων για τον Αρχαίο Κλείτορα και τις Πηγές του Λάδωνα.
Στη συνάντηση, που έγινε στο Γραφείο του Δημάρχου και με αφορμή την αποστολή Αιτήματος στις 28/04/2021 εκ μέρους της Ομοσπονδίας  Πολιτιστικών Συλλόγων  «Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΛΕΙΤΩΡ» για τη δημιουργία νέου Δήμου, παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Αθ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Σωκ. Μούσιος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας και Λυκειάρχης  κ. Βασ. Παπουτσή και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Κλειτορίας κ. Σπ. Μπαλαφούτας.  Λόγω τήρησης πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό δεν παρέστησαν, ενώ συμμετέχουν ενεργά στην όλη αυτή  προσπάθεια ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Π. Μπαλφούσιας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Δρυμού κ. Θ. Γεωργακόπουλος.    

Οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων στη διάρκεια της συζήτησης: 
1) Ανέπτυξαν  τον προβληματισμό τους σχετικά με την αποδοτικότητα του Δήμου στις Νότιες Δημοτικές Ενότητες, τις εγγενείς δυσκολίες και δυσχέρειες  στη λειτουργία του, κυρίως  λόγω της μεγάλης  έκτασής του  και του  ιδιαίτερου γεωγραφικού  ανάγλυφου της  Περιοχής.                                                                            
 2) Παρουσίασαν το θέμα της Ανάδειξης του Αρχαιολογικού χώρου του  Αρχαίου Κλείτορα και τις ως τώρα στοχευμένες  ενέργειες των Πολιτιστικών Συλλόγων προς αυτή την κατεύθυνση. Εξέφρασαν  τις ευχαριστίες τους για την καθοριστική συμβολή του Δήμου στην προώθηση του θέματος του Αρχαίου Κλείτορα, για το προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του Δημάρχου, για τις άοκνες  προσπάθειες του βοηθού Δημάρχου κ. Σωτήρη Δουκλιά και για τη χρηματοδότηση εκκίνησης των Ανασκαφών στον Αρχαιολογικό χώρο.  Συζήτησαν, ακόμα,  για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου , που θα φιλοξενήσει τα ευρήματα στον Αρχαιολογικό Χώρο και ενδεχομένως αντίγραφα ευρημάτων του Αρχαίου Κλείτορα, που βρίσκονται στο Μουσείο της Πάτρας. Με μεγάλη  χαρά πληροφορήθηκαν τις προχωρημένες ενέργειες για την απόκτηση του κτιρίου του τέως Ειρηνοδικείου Κλειτορίας από το Δήμο και την ενδεχόμενη χρήση μέρους αυτού για Αρχαιολογικό Μουσείο.  Υπογράμμισαν, ακόμα,  ότι η ανάδειξη και προβολή του Αρχαίου Κλείτορα είναι μείζονος σημασίας για τη Δ.Ε. Κλειτορίας καθώς και για όλο τον Δήμο. Γι’ αυτό η συνέχιση του ενδιαφέροντος και των προσπαθειών  γι΄ αυτόν επιβάλλεται, αφού μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα  ισχυρό πόλο έλξης και μοχλό  Τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης  Περιοχής. Αυτό πρέπει να παραμένει ενεργή πρόκληση για όλους μας!                              
3) Ενημέρωσαν για τις μέχρι τώρα ενέργειες, που έχουν γίνει προς όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς για την οριοθέτηση, την ανάδειξη και την ανάπλαση των Πηγών του  Λάδωνα  και 200 μέτρα Δεξιά και Αριστερά της ροής του ποταμού. Στόχος είναι να αξιοποιηθούν άμεσα οι Πηγές του Λάδωνα, ώστε να καταστούν Τουριστικός  προορισμός  και πόλος έλξης  επισκεπτών και περιηγητών του πολυθρύλητου Ποταμού   της Περιοχής μας.   
Γενικότερα, έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση διάρκειας  3,5 ωρών, που πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση  των θεμάτων, στα οποία αναφερθήκαμε. Διαπιστώθηκε το αμέριστο ενδιαφέρον του Δημάρχου  τόσο για τον Αρχαίο Κλείτορα , όσο και για  την ανάπλαση των Πηγών του Λάδωνα,  καθώς και η  πρόθεσή του για επίσπευση των διαδικασιών, που απαιτούνται για την ολοκλήρωση  των  σχετικών έργων. Γι’ αυτό εκφράζουμε για άλλη μια φορά τις θερμές μας Ευχαριστίες! 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ                                                                                                                                                                       


Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.