HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΤΗΛΕΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΠΕ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ-ΑΚΡΑΤΑΣ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, διοργανώνει ...


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, διοργανώνει τηλε-ημερίδα για την τοπική κοινωνία της περιοχής του Δήμου Καλαβρύτων και τους εκπαιδευτικούς της Αχαΐας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς.
Η τηλε-ημερίδα απευθύνεται στην τοπική κοινωνία της περιοχής του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας, αλλά θα είναι ανοιχτή και για κάθε ενδιαφερόμενο.
Η τηλε-ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 από τις 18:00 έως τις 20:00 μέσω πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα προβληθεί μέσα από το κανάλι του ΚΠΕ στο Youtube στο link: https://www.youtube.com/channel/UCxwTYVZPZJxqPDrHscNlhA/videos?view=2&live_view=501
Το link για την παρακολούθηση της Τηλεημερίδας θα αναρτηθεί:στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας http://kpe-kleit.ach.sch.gr/και στο Facebook του ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας https://www.facebook.com/kpekleitakrat.
Θέμα της τηλε-ημερίδας είναι:
«Η Εκπαίδευση στα Προεπαναστατικά και Επαναστατημένα Καλάβρυτα και ο Ειδικός Ρόλος των Κερτεζιτών Αγωνιστών κατά την Περίοδο της Εξέγερσης του 1821» Σκοπός της τηλε-ημερίδας είναι να ενημερώσει, να επιμορφώσει και να ευαισθητοποιήσει τους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία του Δήμου Καλαβρύτων και της Αχαΐας για τις όψεις της εκπαιδευτικής πραγματικότητας στην προεπαναστατική περίοδο και στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και για τον ρόλο των αγωνιστών από την Κέρτεζη Καλαβρύτων και την συμβολή τους στον αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας.
Η τηλε-ημερίδα θα περιλαμβάνει δύο εισηγήσεις για:
• την Παιδεία και Εκπαίδευση στα Καλάβρυτα και τα Καλαβρυτοχώρια κατά τους προεπαναστατικούς χρόνους και την περίοδο του Αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία
• τους Κερτεζίτες στον Αγώνα της Εθνικό-Απελευθερωτικής Επανάστασης του 1821 και τις επαναστατικές διαδικασίες από τα Ορλωφικά μέχρι και τον Καποδίστρια Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Μπούρδαλας Παναγιώτης,Φυσικός-Θεολόγος, Συγγραφέας και Αρθρογράφος και η κ. Κωνσταντοπούλου Γιούλα,Φιλόλογος - Ιστορικός, Διδάκτωρ Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ερωτήσεις προς τους ομιλητές θα υποβληθούν μέσω φόρμας Google που θα
είναι διαθέσιμη στο κοινό στο κανάλι του ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας κατά τη διάρκεια της
τηλε-ημερίδας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕ-ΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021
18:00 – 18:10 Σκοποθεσία - Στοχοθεσία τηλε-ημερίδας
Μέλη Π.Ο. ΚΠΕ
18:10 – 18:20 Χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Δήμου Καλαβρύτων
18:20 – 19:00 «Παιδεία και Εκπαίδευση στα Καλάβρυτα και τα Καλαβρυτοχώρια κατά τους
προεπαναστατικούς χρόνους και την περίοδο του Αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία» Κωνσταντοπούλου Γιούλα, Φιλόλογος - Ιστορικός, Διδάκτωρ Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών
19:00 – 19:40 «Οι Κερτεζίτες στον Αγώνα της Εθνικό-Απελευθερωτικής Επανάστασης του
1821. Επαναστατικές διαδικασίες από τα Ορλωφικά μέχρι και τον Καποδίστρια»
Μπούρδαλας Παναγιώτης, Φυσικός-Θεολόγος, Συγγραφέας και
Αρθρογράφος
19:40 – 20:00 Συζήτηση

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.