HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δ. Νικολακόπουλος: Οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων

Στην οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα ομαδικών ολυμπιακών αθλημάτων προχωρά η Περ...



Στην οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα ομαδικών ολυμπιακών αθλημάτων προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 20 Απριλίου 2021.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τον αθλητισμό και θα συνεχίσει να τον στηρίζει, αναγνωρίζοντας την σημασία του. Για πρώτη φορά, προχωράμε στην οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας που συμμετέχουν σε εθνικού επιπέδου πρωταθλήματα και υπηρετούν ολυμπιακά αθλήματα. Με την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας δίνει ο σχετικός νόμος έχει εξασφαλιστεί κονδύλι 100.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί στα επιλέξιμα σωματεία», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης.
Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε συνολικά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη στήριξη των νοσηλευτικών μονάδων, των κοινωνικών δομών και της επιχειρηματικότητας από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας και πρόσθεσε: «Σήμερα ανακοινώνουμε την οικονομική στήριξη του αθλητισμού που συνεχίζει να καταπονείται από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Πρωταθλήματα σταμάτησαν, διεθνείς οργανώσεις ανεστάλησαν, αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές. Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των ερασιτεχνικών σωματείων, αναγνωρίζοντας ότι αποτελούν τον βασικό πυρήνα ανάπτυξης του αθλητισμού. Τα αθλητικά σωματεία και των τριών Περιφερειακών μας Ενοτήτων θα επιχορηγηθούν για τις δαπάνες που επωμίζονται για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Θα προτιμούσαμε τα Πρωταθλήματα να είναι σε πλήρη εξέλιξη και η οικονομική ενίσχυση να κατευθυνόταν στις μετακινήσεις των αθλητικών σωματείων για τη διεξαγωγή αγώνων. Προέχει όμως η δημόσια υγεία και η ασφάλεια στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Προβαίνουμε σε αυτήν την κίνηση την δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς στο επόμενο διάστημα θα έχουμε την επανεκκίνηση του αθλητισμού και θέλουμε οι αθλητές της Δυτικής Ελλάδας να επιστρέψουν στους χώρους άθλησης με ασφάλεια».
Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης, η οικονομική ενίσχυση δίνεται σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ομαδικών Ολυμπιακών αθλημάτων σύμφωνα με τις αποφάσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γ.Γ.Α., (επιτρεπόμενων ομαδικών αθλημάτων για αγώνες και προπονήσεις) κατά την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.