Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μαγικό θέαμα στον ουρανό των Καλαβρύτων με την Πασχαλινή Πανσέληνο (ΦΩΤΟ)

Mεγαλύτερη από ό,τι συνήθως η Σελήνη με ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, καθώς η πανσέληνος θα εμφανιστεί κατά 30% πιο φωτεινή και κατά 1...



Mεγαλύτερη από ό,τι συνήθως η Σελήνη με ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, καθώς η πανσέληνος θα εμφανιστεί κατά 30% πιο φωτεινή και κατά 14% μεγαλύτερη από μια τυπική πανσέληνο.
Η Πανσέληνος, θα είναι για δύο συνεχόμενα βράδια, απόψε, αλλά και το βράδυ της Μ. Τρίτης με το φεγγάρι να βρίσκεται πιο κοντά στη Γη κατά την πρώτη υπερπανσέληνο του φετινού έτους (θα ακολουθήσουν άλλες δύο εντός του 2021).
Σημειώνεται ότι πέρυσι, το φεγγάρι πέρασε από απόσταση 360.000 χιλιομέτρων από τη Γη, ενώ η πανσέληνος αυτή απέχει μόλις 357.378 χιλιόμετρα από τη Γη.
Το φεγγάρι θα βρίσκεται αργά το βράδυ της Δευτέρας, 26 Απριλίου 2021 απέναντι από τον Ήλιο, σε γεωγραφικό μήκος με βάση τη Γη, στις 11:32 μ.μ. EDT (ανατολική θερινή ώρα).
Ωστόσο, τα περισσότερα εμπορικά ημερολόγια βασίζονται στο Greenwich Mean Time (GMT) ή τη Συντονισμένη Καθολική Ώρα (UTC) και θα εμφανίσουν αυτήν την πανσέληνο την Τρίτη 27 Απριλίου 2021, όπως αναφέρει η NASA.

Απολαύστε το ολόγιομο φεγγάρι και φωτο με τα νυχτερινά Καλάβρυτα κάτω από την Πανσέληνο

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.