HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο Υφυπουργείο Αθλητισμού περνά το σήμα του Ράλλυ Ακρόπολις

Για την τροπολογία που αφορά στη « Μεταβίβαση εμπορικού σήματος για τη διενέργεια αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού » και στη « Δυνατότη...

Για την τροπολογία που αφορά στη «Μεταβίβαση εμπορικού σήματος για τη διενέργεια αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού» και στη «Δυνατότητα τροποποίησης προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων με άμεση ισχύ», η οποία περιλαμβάνεται στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε αρχικά την τεράστια επιτυχία της επιστροφής της χώρας μας, με το Ράλλυ Ακρόπολις, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (WRC), τις αναπτυξιακές προοπτικές της διοργάνωσης του συγκεκριμένου εμβληματικού παγκόσμιου γεγονότος, με την τεράστια τουριστική και πολιτιστική προβολή για τη χώρα μας και την ανάγκη «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συστρατευθούμε όλοι μαζί: πολιτεία, φορείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η τουριστική και πολιτιστική βιομηχανία της χώρας, αλλά και οι θεατές στα ελληνικά βουνά για να διοργανώσουμε το κορυφαίο Ράλλυ Ακρόπολις όλων των εποχών, που ανήκει σε όλη την Ελλάδα».

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε, κατόπιν, ότι «με την προτεινόμενη διάταξη προβλέπεται, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, η αυτοδίκαιη έκπτωση του δικαιούχου από το δικαίωμα στο σήμα και η αυτόματη μεταβίβαση του δικαιώματος στο Ελληνικό Δημόσιο, ειδικά για την περίπτωση σήματος που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που έχουν παγκόσμια ή πανευρωπαϊκή εμβέλεια και το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε για χρονικό διάστημα άνω της πενταετίας» και εξήγησε πως «το σήμα του Ράλλυ Ακρόπολις, είναι κατασχεμένο υπέρ του άλλοτε ΙΚΑ και πλέον ΕΦΚΑ, άρα υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για υπέρογκα χρέη της ΕΛΠΑ προς τον ΕΦΚΑ, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 35 εκ. ευρώ. Τι κάνουμε με απλά λόγια; Το σήμα που έχει κατασχέσει ήδη το Ελληνικό Δημόσιο, το παίρνουμε να το αξιοποιήσουμε υπέρ της χώρας».

Όσο για τη δυνατότητα τροποποίησης προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων, με άμεση ισχύ, ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ότι επαναλαμβάνεται η ρύθμιση που ίσχυσε και πέρυσι (άρθρο 8 ν. 4684/2020), προκειμένου να ολοκληρωθούν ομαλά οι αθλητικές διοργανώσεις, για τις οποίες έχει συρρικνωθεί δραματικά η χρονική διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, λόγω της αναστολής δραστηριοτήτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η τροπολογία αναφέρει:

«Α. Μεταβίβαση εμπορικού σήματος για τη διενέργεια αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού

1. Ο δικαιούχος εμπορικού σήματος, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διενέργεια αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που έχουν παγκόσμια ή πανευρωπαϊκή ή γενικά μεγάλη σημασία, εφόσον συντρέχει η προϋπόθεση της περ. α’ της παρ.2 του άρθρου 50 του ν. 4679/2020 (Α’ 71), εκπίπτει αυτοδικαίως από το δικαίωμά του ολικά και το δικαίωμα επί του σήματος μεταβιβάζεται χωρίς άλλη διατύπωση στο Ελληνικό Δημόσιο.

2. Το Ελληνικό Δημόσιο δύναται να ζητήσει την εγγραφή της μεταβίβασης στο μητρώο σημάτων και την εξάλειψη κάθε εμπράγματου βάρους και κατάσχεσης.

3. α) Απαγορεύεται η περαιτέρω μεταβίβαση του σήματος προς οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

      β) Επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης του σήματος από το Ελληνικό Δημόσιο προς τρίτους έναντι ανάλογου ανταλλάγματος.

 Β. Δυνατότητα τροποποίησης προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων με άμεση ισχύ

1. Για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης ρύθμισης και ιδίως των απαγορεύσεων που θεσπίζονται με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 101Δ και της παρ. 3 του άρθρου 131 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121), επιτρέπεται η τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων (ομαδικών, ατομικών, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού) πλην των τεχνικών κανονισμών αθλημάτων, καθώς και των σχετικών με τα πρωταθλήματα αυτά προκηρύξεων.

2. Οι τροποποιήσεις της παρ. 1 γίνονται με απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) του συνόλου των μελών του διοικητικού συμβουλίου ή της εκτελεστικής επιτροπής της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας ή της διοργανώτριας αρχής, κατά περίπτωση και δεν εγκρίνονται ούτε επικυρώνονται από τη γενική συνέλευση, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης καταστατικής ή κανονιστικής ρύθμισης.

Το παρόν δεν εφαρμόζεται αν πρόκειται για αθλητική ομοσπονδία ή διοργανώτρια αρχή στην οποία έχει διοριστεί προσωρινή διοίκηση».


Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

EURO 2024 - Highlights