Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση» στο Αίγιο και την Ακράτα

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και ...



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και της υλοποίησης δράσεων συνεργασίας και εξωστρέφειας, εξασφάλισε την πραγματοποίηση της έκθεσης «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση» στο Αίγιο και την Ακράτα.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. προγραμμάτισε τη φιλοξενία της επετειακής έκθεσης, η οποία διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας (Παράρτημα Πατρών) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η έκθεση περιλαμβάνει 7 έργα από Γαλλία  του Ευγένιου Ντελακρουά, ο οποίος έζησε από το 1798 έως το 1863 (διαστάσεων 100 Χ 65 και 80Χ65 ο μικρότερος). Τα έργα αυτά συνοδεύονται από λεζάντες – επεξήγηση του κάθε έργου ξεχωριστά, σε κορνίζα Α4.

Μαζί με την έκθεση για τον μεγάλο Γάλλο ζωγράφο, θα φιλοξενηθεί επίσης μια διαδικτυακή έκθεση με θέμα την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Από αγάπη για την Ελλάδα» με γνώμονα την έμφαση στην Ελληνογαλλική φιλία.

Ο Ντελακρουά εμπνεύστηκε από ιστορικά γεγονότα όπως η Ελληνική και η Γαλλική Επανάσταση καθώς και από ένα ταξίδι του στο Μαρόκο.

Από τα έργα του, τα πλέον εμβληματικά είναι «Η σφαγή της Χίου» που φιλοτεχνήθηκε το 1824 και φυλάσσεται στο Λούβρο και «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου», 1827.

Οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν στην Πινακοθήκη Ακράτας το διάστημα 6-20 Αυγούστου του 2021 και στο αρχοντικό κτίριο Παναγιωτόπουλου στο κέντρο του Αιγίου στις 15-30 Σεπτεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.