Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με κωδικό «6» για φαγητό και καφέ από 3 Μαΐου - 23:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας

Ανακοινώσεις για τις αλλαγές στα μέτρα του lockdown έκαναν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος ...

Ανακοινώσεις για τις αλλαγές στα μέτρα του lockdown έκαναν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Μαζί στην ενημέρωση ήταν και η καθηγήτρια παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, αλλά και ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι εντός των εκκλησιών επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τ,μ. Υποχρεωτική είναι επίσης η χρήση διπλής μάσκας μέσα και έξω από το ναό, καθώς και τα τεστ στους ιερείς.
Για την Κυριακή του Πάσχα επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις μέχρι 2 οικογενειών και μέχρι 9 άτομα σε κλειστό χώρο και 12 σε εξωτερικό χώρο. Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Για τις μετακινήσεις γίνεται χρήση του SMS με κωδικό 6 ενώ συστήνεται η χρήση αυτοδαγνωστικού τεστ.

Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν σε καταστήματα εστίασης και καφέ με τον κωδικό 6 στο 13033.
Η υποχρέωση αποστολής μηνύματος παραμένει έως τις 15 Μαΐου, ενώ από αύριο απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφέρειας.

Για την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 23.00. 
Αύριο θα εκδοθούν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία για τους ΚΑΔ που θα ανοίξουν. 
Ειδικά για τα καταστήματα εστίασης και καφέ που ανοίγουν από τις 3 Μαΐου, αυτό θα γίνει με χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους. Δεν επιτρέπεται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μμ. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
Εξάλλου, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται ο δήμος Ξάνθης και ο δήμος Ιάσμου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Παράλληλα, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατεβαίνουν η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, η περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, η περιφερειακή ενότητα Κω, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού, ο δήμος Γρεβενών, ο δήμος Καρδίτσας, ο δήμος Σπετσών, ο δήμος Κύθνου.




Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.