Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έρχονται τον Απρίλιο τα self test – Για ποιους θα είναι υποχρεωτικά

Στις αρχές Απριλίου θα έρθουν στην Ελλάδα τα self test, με ορισμένες κατηγορίες πολιτών να είναι υποχρεωμένοι να τα κάνουν κάθε εβδομάδα. Η ...



Στις αρχές Απριλίου θα έρθουν στην Ελλάδα τα self test, με ορισμένες κατηγορίες πολιτών να είναι υποχρεωμένοι να τα κάνουν κάθε εβδομάδα.
Η διαδικασία των self test θεωρείται αναγκαία και απαραίτητη από την κυβέρνηση, προκειμένου να ξεκινήσει σταδιακά το άνοιγμα της αγοράς και των δραστηριοτήτων και θα πλαισιώσουν τους εμβολιασμούς και τα rapid test.
Σημειώνεται πως τα αυτοδιαγνωστικά τεστ πληρούν όλες τις προδιαγραφές των rapid test και είναι ρινικά ή τεστ λήψης σιέλου, πολύ απλά στη χρήση και με απλές οδηγίες χρήσης.

Αρχές Απριλίου στα φαρμακεία
Η διάθεση των self test θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου από τα φαρμακεία, ενώ θα είναι διαθέσιμο ένα τεστ την εβδομάδα σε κάθε πολίτη για διάστημα δύο μηνών.
Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, εξετάζεται τις πρώτες ημέρες το ενδεχόμενο να δοθεί προτεραιότητα στους πολίτες έως 67 ετών.
Σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό, τότε θα γίνεται δωρεάν rapid test σε δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα.

Ποιοι θα το κάνουν υποχρεωτικά
H κυβέρνηση θα νομοθετήσει προκειμένου τα self test να είναι υποχρεωτικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Παράλληλα, υποχρεωτικό θα είναι το τεστ και για τους εργαζόμενους σε τουρισμό, λιανεμπόριο, εστίαση, ακτοπλοΐας – ναυτιλίας, μεταποίηση και δικαστήρια.

Για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες το self test δεν θα είναι υποχρεωτικό και θα ισχύει η οικειοθελής χρήση του.
Όλη η διαδικασία – Πώς θα γίνεται η διάθεσή τους
Οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν τα οικιακά αυτοδιαγνωστικά τεστ από το φαρμακείο της γειτονιάς, όπου με την επίδειξη του ΑΜΚΑ, τους χορηγούνται όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για την ολοκλήρωση ενός τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2.
Δικαιούνται ένα κιτ την εβδομάδα, με τη συμπλήρωση 7 ημερών από την προηγούμενη παραλαβή.
Οι πολίτες δύνανται να παραλαμβάνουν τα κιτ αυτά για τα συνδεδεμένα ανήλικα τέκνα τους και τους ηλικιωμένους γονείς τους. Κατά τις πρώτες ημέρες διάθεσης των τεστ και μέχρι να ομαλοποιηθεί ο εφοδιασμός των φαρμακείων και να μην υπάρξει ταλαιπωρία των ηλικιωμένων, θα δοθεί προτεραιότητα στην δωρεάν διάθεση τεστ στους οικονομικά ενεργούς πολίτες έως 67 ετών.

Γραπτές οδηγίες για την σωστή λήψη του δείγματος θα χορηγούνται μαζί με το κιτ από τον φαρμακοποιό.
Αν το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι θετικό τότε θα πρέπει να γίνεται είσοδος στην πλατφόρμα sel-testing.gov.gr όπου θα εισέρχονται με τον ΑΜΚΑ τους και θα δηλώνουν το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης.
Στη συνέχεια θα εκδίδεται μια βεβαίωση σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να προσέλθουν σε κάποιο από τα προτεινόμενα σταθερά σημεία δειγματοληψίας ώστε να γίνεται επιβεβαίωση με δεύτερο τεστ από επαγγελματία υγείας και να ενημερώνεται το μητρώο ασθενών με νόσο COVID-19. Η βεβαίωση αυτή δε δύναται να χρησιμοποιηθεί για εξαίρεση από την εργασία ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση.
Προσοχή. Επί συνύπαρξης οποιασδήποτε συμπτωματολογίας θα πρέπει να επισκεφθούν κάποια σταθερή δομή υγείας ώστε να γίνει κλινική εκτίμηση και αξιολόγηση των ευρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.