Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Μέγα Σκάνδαλο...

Μεγάλο θέμα αποκαλύφθηκε, - εντάξει δεν έγινε και τόοοσο μεγάλο… όσο ενδεχόμενα ανάμεναν οι δημιουργοί του -  με δημοσιεύματα για ένστολους ...



Μεγάλο θέμα αποκαλύφθηκε, - εντάξει δεν έγινε και τόοοσο μεγάλο… όσο ενδεχόμενα ανάμεναν οι δημιουργοί του -  με δημοσιεύματα για ένστολους πολίτες και τοπικούς … άρχοντες που δημιούργησαν «συνωστισμό»… στο Σκεπαστό.
«Καταγγελία» σε Μέσα Ενημέρωσης, δημοσιεύματα, «κουρνιαχτός και όμπρος» όπως λένε και στα βουνίσια χωριά μας. Η «είδηση» που «συγκλονίζει» και «γκρεμίζει τα θεμέλια της κοινωνίας» αποκαλύφθηκε.
Δεν θα μπω στην ουσία, γιατί… ουσία δεν υπάρχει. 
Είναι προφανώς απαραίτητο να γίνει διαφοροποίηση μεταξύ της αναγκαίας αποστασιοποίησης για την αποφυγή επέκτασης της πανδημίας και της φυσικής λειτουργίας της κοινωνίας ειδικά στις βουνίσιες περιοχές όπως η δική μας.
Δεν θα σας κουράσω με ανάλυση των διαφορών και των ιδιαιτεροτήτων, που αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της κοινωνιολογίας και όχι μόνο, αλλά θα επικεντρωθώ στην επικαιρότητα και σ’ ένα ευρύτερο φάσμα λειτουργίας δομών και υπηρεσιών σε περιοχές όπως στα Καλάβρυτα και οι γύρω περιοχές.
Δεν θα δεις για παράδειγμα σε μεγάλα Νοσοκομεία, την προσωπική σχέση γιατρού και νοσηλευτή με τον ασθενή που υπάρχει στην επαρχία. Δεν θα δεις υπάλληλο του ΕΦΚΑ πχ στην Αθήνα, η στην Πάτρα, να εξυπηρετεί κατ’ οίκον πολίτες μετά το πέρας της παρουσίας του στο γραφείο.  Δεν θα συναντήσεις, στην επαρχία τραπεζικό υπάλληλο, εφοριακό, ταχυδρόμο, δημοτικό υπάλληλο, εφοριακό, που θα εξυπηρετεί με τον στυγνό και απρόσωπο επαγγελματισμό της πόλης. Δεν θα δεις παπά, που δεν θα γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις σε κάθε σπίτι και θα είναι πατέρας και αδελφός
Δεν θα δεις, ένστολους που δεν θα λειτουργούν και εκτός υπηρεσίας, όπου και όπως χρειαστούν και θα προσφέρουν στην κοινωνία, ενεργώντας ως κομμάτι της και όχι ως «απρόσωπη εξουσία».
Και εδώ μια ιδιαίτερη αναφορά στους ένστολους που είναι στην επικαιρότητα…
Σήμερα το μεσημέρι ξέσπασε μια πυρκαγιά κοντά στην Τουρλάδα Κλειτορίας. Στην κατάσβεση, έσπευσαν και τρεις πυροσβέστες εκτός υπηρεσίας και δεν είναι η πρώτη φορά. Το συναντάμε σχεδόν σε κάθε συμβάν που παρακολουθούμε από κοντά και όχι μας… το μεταφέρουν άλλοι..
Οι Αστυνόμοι στην Επαρχία Καλαβρύτων, δεν λειτουργούν με την στενή έννοια της ιδιότητας. Πολλές φορές τους «συλλάβαμε» να αλλάζουν λάστιχα σε αυτοκίνητα πολιτών, να βοηθούν γέροντες ακόμα και στα ψώνια, να εκχιονίζουν, να καλούνται να καλύψουν την τεράστια και ανάγλυφη έκταση της επαρχίας Καλαβρύτων, μέσα σε δύσκολες συνθήκες  και κυρίως να είναι σύμβουλοι του πολίτη και όχι εξουσιαστές.
Σίγουρα όλα δεν είναι άγια και ιδανικά όπως τα παρουσιάζω, αλλά αυτά που παρουσιάζω είναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ και όχι η εξαίρεση και αυτό θα πρέπει να γίνει γνωστό και σε αυτούς που δεν το ξέρουν.
Οι ίδιοι άνθρωποι που σε δεκάδες περιπτώσεις επιτηρούν τα μέτρα σε όλη την ορεινή αχανή περιοχή της Αχαΐας με εξαιρετικά αποτελέσματα. Προσωπικά έχουμε δημοσιεύσει για όλους τους μήνες των μέτρων δεκάδες δημοσιεύματα να επιτηρούν τα μέτρα σε χιόνια και πάγους, νύχτες και μέρα. Και για να μην ξεχνιόμαστε, ποιος μιλάει για εγκληματικότητα στην περιοχή μας και ποιοι διασφαλίζουν αυτό που θεωρούμε αυτονόητο όλοι και καλά κάνουμε και το έχουμε.
Έγιναν λοιπόν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, θέμα με αρνητική εικόνα στα ΜΜΕ για κάτι που «είπαν» κάποιοι ότι έκαναν; 
Εδώ είναι που λες «πως να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας»…. Πως να αντιμετωπίσεις την «καταγγελία» του ανώνυμου; ρουφιάνου που στη φυλάει γιατί τον σταμάτησες και του έκανες παρατήρηση, γιατί δεν έπρεπε να κυκλοφορεί χωρίς λόγο (η αναφορά μας σε τέτοιο περιστατικό τελείως τυχαία και χωρίς να ξέρουμε κάποιο περιστατικό, …. Προφανώς)
Από την άλλη η διακίνηση της «είδησης». Έτσι απλά στο κυνήγι της... Κανένα φιλτράρισμα της ουσίας και της αξιοπιστίας της είδησης.
Ότι και να έγινε όμως, έγινε από νοσηρή αντίληψη του ρουφιάνου και την αναγκαιότητα να βγει  «είδηση». 
Τελικά ο Γκαίμπελς δικαιώνεται «και για τα ψέματα,  πες-πες όλο και κάτι θα μείνει..»
Για τις ανοιχτές πληγές στις ψυχές αυτών των ανθρώπων που δίνουν την ψυχή τους κάθε μέρα για όποιον τοχει ανάγκη ποιος νοιάζεται…. 
Σίγουρα όχι οι ρουφιάνοι, ούτε οι «διακινητές» της ρουφιανιάς
ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ

Υ.Γ. Η φωτογραφία (Αστυνομικός στα Καλάβρυτα βοηθά γέροντα) είναι προ κορωνοϊού γι αυτό οι εικονιζόμενοι δεν φορούν μάσκες. Το διευκρινίζω για να μην γίνουν... θέμα
Υ.Γ.2 Η διαφορά είναι πως βλέπουμε την φωτογραφία. Αν είναι κάποιος κακεντρεχής θα πεί ο Αστυνομικός είναι... ασκεπής... Κάπως έτσι χάνουμε την ουσία για την χαύνωση των... αισθήσεων  

Νίκος Κυριαζής
6/03/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.